Uw mening?


28-01-13 TWEE WEKELIJKS BERICHT VAN ONZE WIJKAGENT

De afgelopen weken werden opnieuw gedomineerd door woninginbraken, inbraken in auto’s en jeugdoverlast. Gelukkig minder dan de weken daarvoor en opvallend is de daling in de afgelopen week. Nu moet ik ook zeggen dat wij enorm inzetten op extra toezicht. Iedere week draait een team van 8 politiemensen extra diensten om er voor te zorgen dat uw buurt veiliger wordt. Dat trekt een enorme wissel op mijn collega’s, immers extra diensten betekenen een zwaarder rooster en minder thuis bij het gezin. Ik heb ontzettend veel waardering voor de bereidheid van mijn collega’s deze diensten te draaien en het resultaat mag er dan ook zijn. Ik hoop dan ook dat we deze lijn kunnen vasthouden en daar hebben wij u hard bij nodig. Blijf verdachte situaties aan ons doorgeven want dat vergroot onze slagkracht. Samen voor een veilige buurt.

De sneeuw is gelukkig nagenoeg weg dus we hoeven niet meer te “jagen” op sneeuwbalgooiende jeugd en ons weer concentreren op de zaken waar het echt om gaat, al ben ik van mening dat het gooien van sneeuwballen naar rijdende auto’s absoluut niet door de beugel kan. De bestuurder zal maar schrikken en een aanrijding veroorzaken. De sneeuwballen-gooier is verantwoordelijk voor de schade die dan ontstaat en aangezien het kinderen zijn, zijn het de ouders die de schade kunnen betalen.

INBRAAK EN DIEFSTAL VAN AUTO

Op dinsdag 15 januari rond 08.30 uur werd een Volvo gestolen vanaf de Flevolaan (Componisten). Het ziet er naar uit dat de auto stond warm te draaien, maar in ieder geval zaten de sleutels in het contact. Enkele dagen later werd de auto gebruikt bij een ander misdrijf. Deze zaken zijn in onderzoek. De auto is inmiddels teruggevonden.

Op dinsdag 15 januari tussen 19.20 en 23.30 uur werd aan de J. Burg. Visserlaan (Keverdijk) een Nissan Qashqai opengebroken en een Tomtom gestolen.

Op dinsdag 15 januari tussen 19.00 en 23.30 uur werd aan de Koningin Wilhelminalaan (Oranje Nassaupark) een Renault Scenic opengebroken en het kentekenbewijs gestolen.

Tussen 22 en 23 januari werd de ruit van een Citroen Berlingo ingeslagen en een Parrot handsfreeset gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Burgemeester van Wettumweg (Oranje Nassaupark).

INBRAAK WONING

Op maandag 14 januari tussen 08.40 en 18.00 uur werd een bovenlicht aan de achterkant van een woning aan de Jan Toebacklaan (Rembrandtpark) verbroken. Het bleef gelukkig bij een poging.

Op dinsdag 15 januari tussen 10.00 en 11.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Van der Helstlaan (Rembrandtpark). De ruit van de achterdeur werd ingeslagen. Sieraden en computerapparatuur werden gestolen. Er is een buurtonderzoek en een technisch onderzoek ingesteld waarbij sporen werden veiliggesteld.

Op woensdag 16 januari tussen 16.15 en 22.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Vroedschap (Fortlanden / Ministerpark). Het slot van de achterdeur werd verbroken.

Op woensdag 16 januari werd ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan (Oranje Nassaupark). Men kwam binnen door de voordeur met behoorlijk wat geweld open te breken. Wij hebben een buurtonderzoek ingesteld en het bleek dat niemand iets had gehoord. Het tijdstip waarop de inbraak mogelijk is gepleegd is vooralsnog niet bekend.

Op zaterdag 19 januari tussen 19.15 en 19.30 uur werden de openslaande deuren aan de achterzijde van een woning aan de Zwarteweg (Ministerpark) opengebroken. Sieraden en autosleutels werden vanuit de woning gestolen. De buren hoorden gestommel maar belden helaas niet de politie.

JEUGDOVERLAST

Op dinsdag 15 januari rond 18.00 uur belde een bewoner van de Keverdijk met de politie omdat de jeugd met sneeuwballen tegen de ramen gooide. Wij troffen geen jeugd aan.

Ook op woensdag 16 januari rond 15.00 uur gooide de jeugd met sneeuwballen tegen de ramen van een woning aan de Keverdijk. Wederom troffen wij geen jeugd aan.

Op donderdag 17 januari rond 16.00 uur werd er opnieuw door bovenstaande melder gebeld dat jongens sneeuwballen tegen de ramen gooiden en wederom troffen wij ze niet aan.

Op zaterdag 26 januari rond 16.00 uur gooiden 5 a 6 jongens met sneeuwballen naar passerende auto’s op de Beethovenlaan (Componisten). Deze melder sprak de jongens eerst zelf aan maar nadat er een grote mond werd gegeven werd de politie gebeld. Mijn collega trof de jongens aan, gaf ze een berisping en noteerde alle namen.

HUISELIJK GEWELD EN OVERIGE CONFLICTEN

Op woensdag 16 januari rond 15.00 uur ontstond een conflict tussen ex-echtelieden in de Vier-hoven (Keverdijk). Er is geadviseerd.

Op zondag 20 januari rond 14.00 uur kreeg een bewoner van het Ministerpark het aan de stok met zijn buurman. Hij deed hiervan melding bij het politiebureau en e.e.a. werd geregistreerd. Er was geen sprake van een strafbaar incident.

VERNIELING

Op dinsdag 15 januari tussen 19.15 en 23.30 uur werden de ruiten van een Opel Astra en een Volvo V50 geparkeerd aan de Koningin Wilhelminalaan (Oranje Nassaupark) ingeslagen.

OVERIGE INCIDENTEN

Tussen 16 en 18 januari werd het slot van een schutting-poort vernield van een woning aan de Graaf Janlaan (Oranje Nassaupark). Het bleef hierbij.

Ergens op maandag 21 januari werd tijdens de gymles van een 13 jarige jongen in sporthal de Lunet zijn mobiele telefoon vanuit de kleedkamer gestolen.

Op maandag 21 januari tussen 18.30 en 19.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan het Gooimeer. Er waren geen sporen van braak.

Op donderdag 24 januari tussen 02.15 en 06.15 uur werd de stofzuigerunit van een tankstation aan de Lambertus Hortensiuslaan opengebroken.

Op donderdag 24 januari tussen 15.10 en 15.50 uur werd een klant van een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) gerold van haar portemonnee.

Tussen 25 en 26 januari werd geprobeerd een sportcomplex aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) open te breken, wat niet lukte.

VOORUITZIENDE BLIK

Normaal gesproken zou de aankomende periode een soortgelijk beeld geven als de afgelopen weken. Meer van hetzelfde dus. Ik verwacht (en hoop) echter dat de de twee weken die voor ons liggen een rustig beeld geven. Dat lukt alleen als u alert bent en niet schroomt 112 te bellen als zich verdachte situaties voordoen. Wij zullen er aan de andere kant van alles aan doen om mijn verwachting uit te laten komen.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden

Postbus 42, 1200 AA Hilversum

M 999522

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha