Uw mening?


16-01-13 Twee wekelijks bericht van onze wijkagent

Als ik kijk naar de afgelopen twee weken zie ik vooral voorspelbare incidenten. Woninginbraken, auto-inbraken, jeugdoverlast en vernielingen door vuurwerk.

Om met het laatste te beginnen. Ikzelf heb gewerkt rondom de jaarwisseling en ben getuige geweest van een betrekkelijk rustig verloop daarvan. ’s Avonds ben ik voornamelijk preventief bezig geweest en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Toch is iedere opgeblazen prullenbak er 1 te veel. Wist u dat een prullenbak enkele honderden euro’s kost om te vervangen? Dat geld moet vanuit de gemeenschap worden opgehoest. Het zure is dat het voornamelijk kinderen zijn die dit doen. Kinderen hebben ouders en die ouders wonen natuurlijk ook gewoon naast u. Wist u waar uw kinderen uithingen?

Dan de woninginbraken. Veel mensen op vakantie of visite. Gelukkig in een aantal gevallen beperkt gebleven tot probeersels. De impact is groot. Vandaar dat de politie Midden Nederland, district Gooi en Vechtstreek, team Noord (zoals we tegenwoordig meen ik heten) een project is gestart om deze vorm van criminaliteit een halt toe te roepen. Veel kan ik er nu niet over zeggen maar een team van 8 politiemensen is wekelijks druk in uw buurt. U ziet ze niet altijd, maar geloof me, ze zijn er. Woninginbraken zijn niet alleen een probleem van Naarden, maar van de hele regio en zelfs van ons land. We moeten dus “concurreren” met andere gemeentes maar ik blijf mij inzetten om het team ook in Naarden te laten werken. Ik heb zelf vorige week op een avond in dit team gewerkt en het viel mij op, dat hoewel wij met 8 man door steegjes en brandgangen liepen, over schuttingen keken en door tuinen liepen er niemand, maar dan ook helemaal niemand de politie heeft gebeld om te zeggen dat er verdachte personen liepen. We hebben uw oplettendheid hard nodig. Bel bij onraad 09008844 of bij spoed 112.

BESMETTING

Uit onderzoek is komen vast te staan dat woninginbrekers kennelijk vasthouden aan gewoontes. Lukt een inbraak in een bepaalde straat dan komen ze waarschijnlijk terug. Hang- en sluitwerk zijn meestal hetzelfde bij de buren dus nogal makkelijk voor de inbreker. Zo ook opzetsloten. Laat ze vervangen voor SKG sloten!!!

NABRANDER

Dan een nabrander. Inmiddels zijn er twee auto’s gestolen in Naarden in de afgelopen dagen. In ieder geval werd een auto gestolen toen deze stond warm te draaien. Doe daar je voordeel mee.

INBRAAK AUTO

Tussen maandag 7 en dinsdag 8 januari werden twee auto's van het merk en type Opel Corsa, een Toyota Avensis, twee auto's van het merk en type Volkswagen Polo en een BMW opengebroken aan de Heemskerklaan, Charlotte de Bourbonlaan en Graaf Willem de Oudelaan, (Ministerpark / Fortlanden). De airbags en navigatiesystemen werden gestolen.

Naar aanleiding van deze diefstallen zijn we een groot buurtonderzoek gestart.

Tussen donderdag 10 en vrijdag 11 januari werd een BMW in de van Houtenlaan (Ministerpark) opengebroken. Een portefeuille en een Tomtom navigatie werden gestolen.

INBRAAK BEDRIJF

Tussen donderdag 3 en vrijdag 4 januari werd een sportkantine aan de Beethovenlaan (Componisten) opengebroken. Er werd niets gestolen.

OVERLAST JEUGD

Op zaterdag 5 januari rond 14.00 uur klaagde een bewoner van het Prinses Irenehof (4 hoven) over voetballende jeugd. Wij konden door meldingen met een hogere prioriteit niet snel ter plaatse komen en bij aankomst was de jeugd weg.

Op zaterdag 5 januari rond 23.30 uur had een bewoonster van de Gansoordstraat last van jeugd op de Oostwalstraat. Onbekend om wat voor soort overlast het ging en eenmaal ter plaatse werd geen jeugd aangetroffen.

Op dinsdag 8 januari rond 09.40 uur had een bewoner van de keizer Ottoweg (Ministerpark) last van vuurwerk. Ter plaatse troffen wij niets meer aan.

CONFLICTEN EN HUISELIJK GEWELD

Een dame kreeg ruzie met haar echtgenoot en voelde zich vervolgens verbaal bedreigd. Zij belde de politie. Ter plaatse bleken er geen strafbare gedragingen te zijn gepleegd door de man en de meldster is geadviseerd. Betreffende de inwonende jonge kinderen is een zorgmelding aan de Raad voor de Kinderbescherming opgemaakt.

Er werd aangifte gedaan van een bedreiging door een ex-echtgenote. Deze zaak is in behandeling. Betreft een langslepend conflict en horen we zeker nog meer van.

VERNIELING EN VUURWERK

Tussen 31 december en 7 januari werden brievenbussen van scholen aan de Godelindeweg (Rembrandtpark) en Cort vd Lindenlaan (Ministerpark / Fortlanden) door vuurwerk vernield. Ook liep de Vitus MAVO aan de Cort vd Lindenlaan aanzienlijke schade op door vuurwerk.

DIEFSTAL FIETS

Tussen 29 en 31 december werd een Batavus damesfiets gestolen vanaf de Overscheenseweg (Fortlanden). De fiets staat gesignaleerd.

INBRAAK WONING

Tussen 28 december en 2 januari werd een poging ondernomen een woning open te breken aan de Generaal Kraijenhofstraat (Keverdijk).

Tussen 4 en 6 januari wederom een poging in bovengenoemde straat.

Tussen 31 december en 12 januari werd geprobeerd een woning open te breken aan de Meerstraat (Keverdijk).

Tussen dinsdag 8 januari 22.00 uur en woensdag 9 januari 08.30 uur werden goederen gestolen vanuit een woning aan de Thorbeckelaan (Ministerpark). Er is geen braakschade aangetroffen.

Tussen vrijdag 11 januari 14.00 uur en 16.30 uur werd de voordeur van een woning aan de Juliana van Stolbergenlaan opengebroken. Diverse goederen werden gestolen. Door zwak hang- en sluitwerk was de inbraak kennelijk redelijk eenvoudig.

Tussen zaterdag 12 en zondag 13 januari werd een woning aan het Prinses Marijkehof (4 Hoven) opengebroken. Een draairaam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Een dag eerder had men al een poging ondernomen dit raam open te breken. Onbekend is wat er gestolen is.

VOORSPELLENDE BLIK

Op dit moment is het voor mij niet nodig een kijk in de toekomst te nemen. Ons systeem ligt plat.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha