Uw mening?


19-12-12 TWEEWEKELIJKS BERICHT VAN ONZE WIJKAGENT

Voor dit jaar is dit het laatste stukje van mijn hand. De kerstdagen ben ik vrij maar tijdens oud en nieuw ben ik wel van de partij. Vooral tijdens de jaarwisseling is er veel politiepersoneel aan het werk. Ik ga er volledig van uit dat u zich vriendelijk opstelt ten opzichte van mijn collega’s en alle andere hulpverleners die die dagen aan het werk zijn.

Behalve politie en andere hulpverleners is er nog een heel andere “branche” actief tijdens de feestdagen. Woninginbrekers hebben kennelijk geen familie of aan de andere kant weinig behoefte aan dineren met schoonouders. Denk hieraan als je zelf ergens anders de kerstdagen viert. De ene helft van Nederland is bij de andere helft op visite. Geef je huis een bewoonde indruk. Auto op de carport werkt altijd erg goed. Lichten aan en zorg dat je alles goed afsluit. Wees alert op verdachte situaties en geluiden en bel vooral de politie als je het niet vertrouwd.

Ik blijf me ongerust maken over de woninginbraken. Over het algemeen werd er overdag ingebroken, in de vroege avonduren en zelfs ’s morgensvroeg. De inbraken werden vooral gepleegd door met grof geweld ramen en deuren open te breken. Dat moest geluid maken. Eenmaal werd er zelfs een ruit ingeslagen. Haal de sleutels aan de binnenkant van de deur uit het slot en zorg voor afsluitbare raamboompjes op de ramen, ook op “bovenlichten”.

Tenslotte de krantenbezorgers. Niet iedere krantenbezorger die bij u aan de deur komt voor een kerstgroet is daadwerkelijk uw (of überhaupt) krantenbezorger. Ook niet als hij met een kaartje komt. Ik wil u adviseren weerbaar te zijn. Als u de krantenbezorger niet kent als zijnde die van u, geef hem dan ook niets. Bel de politie (0900-8844) en waarschuw mogelijk uw buren.

Ik wens u alvast heel fijne feestdagen toe en wellicht tot snel.

Mark Overliese.

AUTOINBRAKEN

Op donderdag 13 december tussen 19.40 en 19.42 uur werd uit de auto van een pizzabezorger, op de Baljuw (Ministerpark / Fortlanden) een Iphone 3 gestolen. De auto was niet afgesloten.

VERNIELING

Op maandag 10 december rond 22.00 uur hoorden bewoners van een woning aan de Schout (Ministerpark/Fortlanden) een harde knal. Later bleek de gevel van de woning te zijn beschadigd. Onbekend is gebleven hoe dit kwam, maar vuurwerk zou de boosdoener kunnen zijn. Er is aangifte gedaan.

WONINGINBRAKEN

Op dinsdag 11 december tussen 14.45 en 20.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Lepelaarstraat (Keverdijk) door het keukenraam met grof geweld open te breken. In ieder geval zijn sieraden gestolen.

Een niet geslaagde poging om in te breken aan de Rijksweg (Oranje Nassaupark) tussen 9 en 13 december.

Op donderdag 13 december tussen 17.45 en 22.15 uur wisten inbrekers de achterdeur open te breken van een woning aan de Kolonel Verveerstraat (Keverdijk). De woning is volledig doorzocht.

Op vrijdag 14 december werd in 6 minuten tijd een inbraak gepleegd aan de Beethovenlaan (Componisten). De bewoonster verliet haar woning rond 10.00 uur maar keerde op haar schreden terug toen ze iets vergeten was. Kennelijk heeft ze hiermee de inbreker verjaagd die aan de achterzijde de woning was binnengekomen. Er werden sieraden gestolen. Bewoonster vroeg mij expliciet u te waarschuwen voor het gevaar van een zogenaamde kierstandhouder. Haar achterraam stond namelijk een stukje open terwijl de kierstandhouder een inbraak zou moeten voorkomen. De inbreker wist kennelijk met een koevoet de beugel zodanig te vervormen dat het raam, nagenoeg zonder schade, geopend kon worden.

Op zaterdag 15 december rond 18.15 uur werden inbrekers in de Huibert Van Eijkenstraat (Keverdijk) gestoord door de thuiskomende bewoners. Er werd niets gestolen. De inbrekers kwamen binnen door een raam in de keuken in te slaan en vervolgens het slot te openen.

Een inbraak aan de Juliana van Stolbergenlaan (Oranje Nassaupark) werd voorkomen doordat het alarm afging. Met een koevoet werd een raam opengebroken aan de achterzijde van de woning. E.e.a. vond plaats op zaterdag 15 december rond 18.45 uur.

Op zaterdag 15 december tussen 09.30 en 19.15 uur lukte het inbrekers in te breken in een woning aan de Rembrandtlaan (Componisten) door met een koevoet het keukenraam open te breken. Het is nog niet duidelijk wat er gestolen is.

HUISELIJK GEWELD, RELATIE- EN ANDERE CONFLICTEN

Een ruzie tussen een medewerker en een ex medewerker aan de Amersfortsestraatweg.

Een ruzie tussen weggebruikers aan de Ijsselmeerweg over het “oneigenlijk” gebruik van een parkeerplek.

DIEFSTAL FIETS

Tussen 11 en 12 december werd een Batavus Old Dutch gestolen vanaf de Beijert (Vesting). De fiets staat gesignaleerd.

Tussen 10 en 11 december werd een Cargobike bakfiets in de kleur blauw gestolen vanuit de voortuin van een woning aan de Heemskerklaan (Ministerpark). De fiets stond met dubbele sloten op slot. Ook deze fiets staat landelijk gesignaleerd.

ARRESTATIES

We hebben een bewoner van Naarden gearresteerd terzake van het kweken van wiet in zijn woning.

VOORUITZIENDE BLIK

Kunnen we iets leren van het verleden? Ik ben bang van wel in dit geval want ik vrees voor de aankomende periode een piek te zien in het aantal woninginbraken, inbraken in auto’s en vernieling. Wij zijn alert, blijft u dit ook? Samen voor een veilige buurt!!

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden

Postbus 42, 1200 AA Hilversum

M 999522

T (0900) 8844

Twitter @wijkagentmark

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha