Uw mening?


12-12-12 Tweewekelijks bericht van onze wijkagent

Het beeld dat ik schetste 2 weken geleden, is jammer genoeg uitgekomen. Inbraken in auto’s en woningen. Dit beeld zie ik ook voor de aankomende periode. Ik wil u dan ook waarschuwen en vragen alert te zijn en blijven. Ziet u iets verdachts, bel meteen de politie.

De tijd van het vuurwerk breekt de aankomende weken aan. Dat betekent dat dat er erg veel meldingen aan de politie worden gedaan betreffende het afsteken van vuurwerk. Het begint natuurlijk ergens anders. Je kunt vuurwerk slechts 3 dagen kopen in Nederland. Je mag het slechts afsteken op oudjaarsdag tot en met 02.00 uur Nieuwjaarsdag. Thats all. Heel simpel. Als je kind nu vuurwerk heeft of als je kind nu vuurwerk afsteekt dan is dat illegaal, gevaarlijk, zeer hinderlijk en buiten dat strafbaar. Binnen de opvoeding is dat best wel een puntje zou ik willen zeggen. Betrappen wij je kind dan kan hij (of zij) een passende straf tegemoet zien.

INBRAAK (EN DIEFSTAL) AUTO

Op maandag 26 november tussen 12.30 en 13.00 uur werd aan de Amsterdamsestraatweg (vlak bij de Vesting) een Peugeot 107 opengebroken. O.a. een naaimachine werd gestolen.

Tussen woensdag 28 en donderdag 29 november werden in het Ministerpark / Fortlanden meerdere auto’s opengebroken. Men richtte zich op de airbags en braken in, in Opels, een Nissan, Volkswagens en een Fiat. Van 1 auto lukte het niet en nam men de Tomtom maar mee.

Op 28 november rond 02.00 uur hielden mijn collega’s in de Vesting 2 auto-inbrekers aan. Compleet met buit. Er is proces verbaal opgemaakt.

Op 28 november tussen 07.30 en 21.00 uur werd op de Golfbaan aan de Ijsselmeerweg een Opel opengebroken. Een zonnebril werd gestolen.

Op zaterdag 30 november tussen 13.30 en 14.30 uur werd aan de Meerweg (Naardermeer) een Peugeot opengebroken en koffers met kleding gestolen.

Op donderdag 6 december tussen 18.30 en 20.30 uur werd aan het Adriaan Dortsmanplein (Vesting) een Peugeot opengebroken en o.a. een laptop gestolen.

Tussen 8 en 9 december werd aan de Churchillstraat (Keverdijk) een bmw opengebroken en een Tomtom gestolen.

INBRAAK WONING

Tussen 23 en 28 november een poging aan de Thorbeckelaan (Ministerpark).

Op dinsdag 27 november tussen 19.00 en 21.00 uur probeerde men in te breken in de Gerard Doulaan (Rembrandtpark). Het bleef bij een poging. Het alarm is afgegaan.

Op vrijdag 30 november tussen 08.00 en 21.45 uur werd de ruit van de voordeur vernield en ingebroken in een woning aan de Ernst Casimirlaan (Oranje Nassaupark).

Op zaterdag 1 december tussen 13.30 en 20.00 uur werd het bovenlicht van een woning aan de Vaartweg (Keverdijk) opengebroken. De buit is onbekend.

Op zondag 2 december werd een inbraak geconstateerd aan de Evert de Bruijnstraat (Keverdijk). Verdere gegevens onbekend.

Tussen 2 en 3 december werd ingebroken in een woning aan de Kolonel Michaelstraat (Keverijk). Een keukenraam werd verbroken. Televisie en autosleutels werden gestolen.

Tussen donderdag 6 december 22.00 uur en vrijdag 7 december 07.00 uur werd ingebroken in de Prins Frederik Hendriklaan. Hierbij werden computers, geld en telefoons gestolen.

Op zondag 9 december werd een poging inbraak woning geconstateerd aan de Prins Frederik Hendriklaan (Oranje Nassaupark).

Op zondag 9 december werd een inbraak in een leegstaande woning ontdekt in de Vierhoven. De buit is vooralsnog onbekend.

INBRAAK BEDRIJF

geen

DIEFSTAL (BROM) FIETS

Op woensdag 28 november tussen 08.00 en 16.30 uur werd aan de Keverdijk een Kronan transportfiets gestolen. De fiets kon niet gesignaleerd worden ivm het ontbreken van een framenummer.

Op zaterdag 8 december tussen 18.15 en 18.45 werd een blauwe Old Dutch oma fiets gestolen vanaf de Mackaylaan. (Ministerpark). De fiets staat gesignaleerd.

OVERLAST JEUGD

Op woensdag 5 december rond 08.30 uur werd door passanten gezien dat het clubgebouw van de natuurcamping aan de Zeeweg stond te roken. Ter plaatse bleek het te gaan om een ingeslagen ruit en een paar kranten dat in de brand stond. De schade viel mee. De camping werd op dat moment niet gebruikt.

Op vrijdag 7 december rond 17.00 uur werd een dame volgens haar zeggen bestookt met vuurwerk. Ter plaatse hebben mijn collega’s niemand meer aangetroffen. e.e.a. vond plaats in Tuindorp Keverdijk.

HUISELIJK GEWELD, RELATIONELE EN ANDERE PROBLEMEN

Op donderdag 29 november rond 23.00 uur kregen twee hondeneigenaren het met elkaar aan de stok. De ene hond zou de andere hebben aangevallen waarbij men van elkaar vond dat de hond niet onder controle was. Er werd geduwd en geslagen maar aangiftes bleven uit. Er was ook geen letsel. Feit is dat beide honden niet aangelijnd waren. In Naarden geldt een aanlijnverbod. Negeer je dit riskeer je 85 euro boete.

Op zaterdag 1 december rond 01.00 uur hadden meerdere personen ruzie op straat aan de Nesciohof. Ter plaatse bleek de ruzie afgelopen en met onze hulp ging men zijn eigen weg.

Op dinsdag 4 december hadden twee buurmannen ruzie in tuindorp Keverdijk. Had al een wat langere geschiedenis en de wijkagent is gevraagd te bemiddelen.

OVERIG

Tussen 25 en 26 november werden meerdere tuinhuisjes, op het volkstuinencomplex aan de Keverdijk opengebroken.

Op zaterdag 1 december rond 20.00 uur brak een schoorsteenbrand uit aan de Stadhouder Willem 2 laan (Oranje Nassaupark). De brandweer is ter plaatse gekomen en de brand was snel onder controle. Er vielen geen gewonden en de schade bleef beperkt. Wel is het zaak de schoorsteen goed te laten vegen voordat je de eerste keer de haard weer brand. Voorkomt vervelende zaken zoals een schoorsteenbrand.

ARRESTATIES

In Naarden werd de verdachte van een inbraak in Amsterdam gearresteerd. De verdachte verzette zich hevig en twee van mijn collega’s raakten licht gewond.

2 man werd gearresteerd terzake inbraak in danwel diefstal vanuit auto.

2 inwoners van Naarden werden gearresteerd terzake fietsendiefstallen in Amsterdam.

Met vriendelijke groet,

Mark Overliese

Wijkagent Naarden

T (0900) 8844

Politie | Midden Nederland | Naarden en Bussum

Amersfoortsestraatweg 12, 1411 HC Naarden

Postbus 42, 1200 AA Hilversum

M 999522

Twitter @wijkagentmark

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha