Uw mening?


26-11-12 Tweewekelijks bericht van onze wijkagent

Helaas waren er meer incidenten in de afgelopen weken dan ik vooraf verwacht had. Dit beeld kan zich zomaar voortzetten dus zorg ervoor dat je geen waardevolle zaken achterlaat in je auto en kijk kritisch naar het hang- en sluitwerk van je woning. Gelukkig bleef het bij een groot aantal woninginbraken bij pogingen. Bedenk dat het afbreken van een slotcilinder alleen te voorkomen is door skg goedgekeurd hang- en sluitwerk.

Veel woninginbraken werden voorkomen door alerte bewoners of buren. Hulde daarvoor, hoewel het een traumatische ervaring blijft als dit je overkomt. Bel gelijk de politie (112) bij verdachte situaties. Een gemiddelde inbraak vindt plaats binnen 5 minuten. Na een half uur bellen heeft dan weinig zin.

WONINGINBRAKEN

Op dinsdag 13 november rond 05.30 uur werden bewoners opgeschrikt door een gaatjesboorder aan de Schubertlaan (Componisten). Middels een verfroller wilde men de raamhendels openen. Het bleef bij een poging.

Tussen 16 en 20 november aan de Geurt Schipperstraat (Keverdijk) een poging d.m.v. afbreken slotcilinder.

Op zaterdag 17 november rond 20.15 uur werd geprobeerd in te breken aan de Schout (Ministerpark/Fortlanden). Men zag drie mannen wegvluchten in het donker gekleed waarvan 1 met baseballcap.

Tussen 19 en 20 november werd door het afbreken van een slotcilinder ingebroken in de Kolonel palmstraat (Keverdijk). Wat er weggenomen is, is vooralsnog onbekend.

Op donderdag 22 november rond 20.25 uur werd ingebroken aan de Rijksweg. Men sloeg een ruitje in en ging er vandoor met flessen drank. De buurvrouw had e.e.a. gehoord en belde een half uur daarna de politie.

Zaterdag 24 november rond 15.30 uur voorkwam het alarm van een woning aan de van Woensel Kooijlaan (Bosch van Bredius) dat er werd ingebroken. Het bleef bij een poging.

INBRAAK IN EN DIEFSTAL VAN AUTO

Adriaan Dortsmanplein (Vesting) donderdag 15 november tussen 18.00 uur en 21.30 uur een poging inbraak in een Opel Insignia.

Donderdag 15 november tussen 17.45 en 21.36 uur een poging in een BMW aan het Adriaan Dortsmanplein (Vesting).

Op vrijdag 16 november tussen 29.30 en 22.50 uur werd de ruit ingeslagen van Citroen aan de Amsterdamsestraatweg. Een IPod werd gestolen.

Tussen 18 en 19 november werden aan de Amsterdamsestraatweg, bij een autobedrijf de velgen van drie nieuwe auto’s gestolen.

Op maandag 19 november tussen 18.00 en 21.30 werd een Citroen opengebroken aan de Kooltjesbuurt (Vesting). Men ging er vandoor met een Ipad en aktetas.

Op woensdag 21 november rond 03.00 uur werd een Volkswagen Passat opengebroken aan de Westwalstraat (Vesting). De ingebouwde navigatie werd gestolen.

Op woensdag 21 november tussen 18.55 en 19.10 uur werd een Opel Insignia opengebroken. Een laptop werd gestolen.

Op donderdag 22 november tussen 17.30 en 22.00 uur werd een Volkswagen Lupo opengebroken aan de Amersfoortsestraatweg (Crailo) en een Maxi Cosi kinderstoeltje gestolen.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen 21 en 22 november vanaf de Verlengde Fortlaan (Fortlanden) een Scoolbike, S’cool 16r kleur rood. Vanaf het schoolplein de van de school. Van een andere fiets werden de banden vernield.

JEUGDOVERLAST

Geen

RELATIONELE PROBLEMEN, BURENRUZIES EN HUISELIJK GEWELD

In tuindorp Keverdijk liep een ruzie tussen aankomende exen zodanig uit de hand dat 1 van de partijen de woning verliet. Er was geen sprake van strafbare handelingen en we hebben ons beperkt tot advisering.

OVERIGE

Bij een pinautomaat aan de Marktstraat (Vesting) werd op woensdag 14 november rond 10.25 uur een man afgeleid door 3 mannen, zodanig dat de mannen kans zagen een geldbedrag te pinnen. Deze zaak is in onderzoek.

Tussen woensdag 21 en donderdag 22 november werd ingebroken in een bedrijf aan de Mackaylaan (Ministerpark). Men ging er vandoor met computers en geld.

Tussen 20 en 22 november werd een Samsung Galaxy tab en een Blackberry gestolen uit een bedrijfspand aan het Gooimeer. Er waren geen sporen van braak.

Op zaterdag 24 november rond 03.00 uur troffen collega’s een van diefstal afkomstige scooter aan op de van de Duyn van Maasdamlaan (Keverdijk). De scooter was gestolen in Almere.

Op zaterdag 24 november rond 15.25 uur bedreigde een inwoner uit Naarden een man aan de Energiestraat. De man werd gearresteerd en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

ARRESTATIES

We wisten er ook een aantal te vangen in Naarden.

Op woensdag 21 november een 44 jarige inwoner van Naarden ter zake zware mishandeling.

Op dinsdag 20 november rond 03.00 uur werd een man uit Utrecht aangehouden nadat hij in Bussum een auto had opengebroken.

Op zondag 25 november rond 13.00 uur een man uit Elmshorn (Duitsland) ter zake rijden onder invloed van alcohol.

Op zaterdag 24 november een 20 jarige bewoner van Naarden terzake bedreiging.

VOORUITZIENDE BLIK

We moeten rekening houden met een zelfde soort beeld als de afgelopen 2 weken. Inbraken in woningen en auto’s. Ook neemt de kans op inbraken in bedrijven toe.

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha