Uw mening?


15-11-12 Twee wekelijks bericht van onze wijkagent

De afgelopen 2 weken waren relatief rustig. Niet voor mijn persoon helaas en dat zal nog wel even aanhouden, maar voor de wijk. Dezelfde conflicten zagen we ook in de afgelopen 14 dagen voorbij komen. Daar gaat veel tijd inzitten en ik verwacht dat we daar ook in de aankomende weken wel weer mee te maken krijgen.

INBRAAK WONING

Op 5 november rond 09.00 uur werd geconstateerd dat een raam was opengebroken van een woning aan de van Dijcklaan (Rembrandtpark). De woning was doorzocht. Wij hebben een buurtonderzoek ingesteld.

Tussen 5 en 8 november werd een woning aan de E. de Bruijnstraat (Keverdijk) opengebroken. De slotcilinder van de schuifpui werd afgebroken en de woning werd doorzocht.

INBRAAK IN EN DIEFSTAL VAN(AF) AUTO

Op donderdag 1 november tussen 19.00 uur en 22.00 uur werd op de Marktstraat (Vesting) de ruit van een Peugeot 508 ingeslagen en een laptoptas (zonder laptop, maar dat weet de boef natuurlijk niet) gestolen.

Tussen vrijdag 2 en zaterdag 3 november werden twee logo’s van twee Porsches aan de van der Helstlaan met grof geweld van de motorkap gebroken en gestolen. Dit zou kinderwerk geweest kunnen zijn dus mocht u uw kind met een dergelijk embleem zien, vraag hem dan waar deze vandaan komt.

OVERLAST JEUGD

Op dinsdag 30 oktober rond 17.00 uur werd volgens de melder vuurwerk afgestoken aan de Kolonel Verveerstraat (Keverdijk). Toen wij ter plaatse waren, hebben we niets meer aangetroffen. Aangezien we ervan uit gaan dat dit jeugd betreft uit de buurt, wil ik de ouders op hun verantwoordelijkheid wijzen. Ik mag aannemen dat iedere ouder goed weet wat hun grut buiten uitspookt en of er wel of geen vuurwerk in huis is. Vuurwerk dat nu afgestoken wordt is of oud (en dus gevaarlijk) of illegaal (en dus gevaarlijk). DOE ER WAT AAN!!!!! Als wij er achter komen waar illegaal vuurwerk aanwezig is, krijg je de politie over de vloer. Er wordt in de woning gezocht en er wordt een niet milde straf gegeven.

Op woensdag 7 november rond 21.30 uur overlast van jeugd op de Jan Houtmanstraat (Keverdijk). Ter plaatse werd er niets aangetroffen.

Op zaterdag 10 november zou er overlast van jeugd zijn omgeving Drossaard (Ministerpark). Mijn collega’s konden niet snel voorzien in assistentie en toen zij er waren was de jeugd weg.

Op zondag 11 november werd er rond 15.30 uur “belletje geleld” in de Vierhoven. De bewoonster werd boos nadat de kinderen ook nog op de ruit sloegen en wist een van de kinderen in de kraag te vatten. De moeder van dat kind zag het en werd boos. Gelukkig wist de politie te bemiddelen.

Er ontstond een ruzie tussen 6 meiden in de leeftijd van 13 en 14 jaar op maandag 5 november rond 14.45 uur op de van der Helstlaan (Rembrandtpark). Een der meiden sloeg een ander. Het dieperliggende probleem was het “scheef kijken” van een der meiden, althans volgens de verhalen. Aangezien de meiden zelf niets wilden hebben mijn collega’s, in het politiebureau een goed gesprek met allen gehad. Excuses werden gemaakt en men leefde vrolijk en gelukkig verder.

BURENCONFLICT, RELATIONELE PROBLEMEN EN HUISELIJK GEWELD

Een burenprobleem in tuindorp Keverdijk dat in ieder overzicht prominent aanwezig is, stak wederom de kop op, op dinsdag 30 oktober rond 17.30 uur. Wij hebben al beslist daar verder geen inzet meer op te plegen en de woningbouwvereniging handelt dit verder af.

Bovenstaand burenconflict ging weer door op woensdag 1 november rond 11.00 uur. Ook nu weer niets kunnen uitrichten.

Dan nog een huiselijke twist in tuindorp Keverdijk. Hier was geen sprake van strafrechtelijke zaken dus na bemiddeling zijn mijn collega’s met vervolg gegaan.

Vervolgens een gezin waar we ook iedere week meerdere meldingen van krijgen. Een echtscheiding met een boel gedoe. Jonge kinderen, kortom kommer en kwel. Nu ook weer meerdere meldingen waarbij er geen misdrijven werden gepleegd en waar we wisten te bemiddelen.

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen 9 en 10 november werd een mat zwarte bakfiets gestolen vanaf de van Dijcklaan (Rembrandtpark) met opvallende rode stikkers op de zijkant. De fiets van het merk Azor Cargo Bike, stond op slot in de voortuin.

Op zaterdag 10 november trof een eigenaar zijn eind september gestolen bromfiets aan in de Vesting van Naarden en belde de politie. Mijn collega’s troffen de bromfiets aan en namen deze in beslag. De gebruiker daarvan is ter zake gehoord. Inmiddels is de rechtmatige eigenaar herenigd met zijn bromfiets. De rechter zal t.z.t. uitspraak doen.

OVERIGE

Op donderdag 1 november werd in industriepark Gooimeer zuid door mijn collega’s een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar daarvan werd gearresteerd en hij kreeg direct een behoorlijke geldboete te betalen.

Op zaterdag 3 november rond 19.45 uur werd in een supermarkt in tuindorp Keverdijk een 29 jarige inwoonster van Naarden aangehouden ter zake winkeldiefstal. Zij bekende voor een kleine 50 euro aan levensmiddelen te hebben gestolen. Behalve een winkelverbod en 151 euro administratieve kosten zal de rechter haar een passende straf geven.

Woningbrand op zondag 4 november rond 08.30 uur in de Vierhoven. Er vielen geen gewonden en de brandweer had de zolderbrand snel onder controle.

Op woensdag 7 november veroorzaakte een droogkokend pannetje op het vuur van een woning aan de L. Hortensiuslaan (Rembrandtpark) voor rook in de woning. Wij kwamen ter plaatse evenals de brandweer en alles was snel onder controle.

ARRESTATIES

Een dame werd gearresteerd ter zake winkeldiefstal en een heer voor het kweken van hennep. Verder werd er proces verbaal opgemaakt tegen de gebruiker van de gestolen bromfiets.

VOORUITZIENDE BLIK

Ik hoop op een rustige periode. Uiteraard, blijf alert op verdachte situaties, personen en auto’s. Laat geen waardevolle zaken achter in de auto en let een beetje op je naasten. Zo in de donkere dagen kunnen mensen wat sneller in een dip raken dan anders. Tenslotte. Als de donkere dagen aanbreken neemt ook de kans toe op overvallen. Ben je ondernemer? Heb je een bedrijf? Neem met je personeel de RAAK procedure door. Room je geld tijdig af. Openen en sluiten nooit alleen. Staat je bewakingscamera goed afgesteld en werkt je alarmsysteem naar behoren?

Fijne avond.

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

_____________________________________________________________________________________________________

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha