Uw mening?


10-10-12 TWEE WEKELIJKSE POLITIEBERICHT

Er zijn weer twee weken voorbij. Twee drukke weken waarbij vooral de fietsendiefstallen, burenruzies, relationele problemen en inbraken in auto’s opvallen. Mijn vooruitziende blik van twee weken geleden kwam uit. Helaas hebben toch weer een aantal mensen laptops in de auto achtergelaten. Heel terecht bellen mensen de politie als zij overlast ervaren van jeugd op tijdstippen waarop je wilt slapen. Wij kunnen niet altijd meteen ter plaatse gaan. Andere meldingen kunnen een andere prioriteit krijgen en moeten eerst worden opgepakt. Jammer dat wij regelmatig naar een melding jeugdoverlast rijden terwijl de overlast weg is. Het zou heel fijn zijn als de melder ons even belt als de overlast over is. Dat scheelt ons een onnodig ritje en kunnen we ons eerder bezig houden met andere zaken, zoals auto-inbrekers vangen.

OVERLAST JEUGD

Zondag 30 september rond 00.30 uur werd de melding gedaan dat een groep hangjeugd herrie maakte voor een café in de Marktstraat (Vesting). Meldster probeerde het in eerste instantie zelf te regelen maar dit hielp niet. Wij konden niet meteen ter plaatse komen en troffen de groep niet meer aan. Meldster kon verder wel lekker slapen.

Op zondag 30 september rond 15.30 uur kregen mijn collega’s de melding van jeugd op het schoolplein van het Vituscollege aan de Cort vd Lindelaan (Ministerpark). Zij troffen inderdaad de jeugd, gaven een bekeuring omdat ze met auto en al op het schoolplein stonden en stuurden hen weg.

Op zaterdagavond 6 oktober rond 22.30 uur had melder last van jeugd in de kinderspeeltuin aan de Jan ter Gouwweg. (Rembrandtpark) Helaas konden we door drukte niet snel ter plaatse zijn en hebben we de jeugd niet meer aangetroffen.

Op dezelfde avond rond 23.00 uur had een andere melder aan de Graaf Lodewijklaan (Oranje Nassaupark) last van een groep jeugd. Deze groep is ter plaatse ook niet aangetroffen.

WONING INBRAKEN

Dinsdag 25 september tussen 12.30 en 13.15 uur werd ingeslopen in een woning aan de Turfpoortstraat (Vesting). Computers werden weggenomen.

Op dinsdag 25 september rond 22.15 uur ontdekten buren van een woning aan de Rembrandtlaan (Rembrandtpark) dat er een poging was ondernomen een woning open te breken. 2 mannen liepen hierbij weg. De inbraak mislukte gelukkig maar er was wel schade aan een ruit aan de achterzijde van de woning.

Op donderdag 27 september tussen 18.45 en 21.50 uur werd ingebroken in een woning aan de Kolonel Falbastraat (Keverdijk). Een raam aan de achterzijde werd geforceerd en het hele huis werd doorzocht.

INBRAKEN IN EN DIEFSTAL VAN AUTO

Op vrijdag 28 september tussen 18.00 en 21.00 uur werd een Audi A4 opengebroken op Nieuw Molen in de Vesting. Een Ipad werd weggenomen.

Tussen donderdag 27 en vrijdag 28 september werd een zwarte Volvo xc90 gestolen vanaf het Ruysdaelplein (Vesting). Het kenteken begint met 16-HJ.-.. en staat gesignaleerd.

Tussen donderdag 4 en vrijdag 5 oktober werd een Audi A4 opengebroken aan de Prins Willem van Oranjelaan (Oranje Nassaupark). Het navigatiesysteem werd uitgebouwd en gestolen.

Op donderdag 4 oktober tussen 17.30 en 17.37 uur werd een Laptop uit een Volvo s60 gestolen aan de Ijsselmeerweg.

Tussen vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober werd een Volkswagen Passat opengebroken aan de Wagnerlaan (Componisten). De navigatie werd gestolen.

Tussen 5 en 6 oktober werd nog een auto opengebroken in het Componistenkwartier. Ditmaal de Dr. Anthon van der Horstlaan. Van een Kia werd de achterruit ingeslagen en het navigatiesysteem werd gestolen.

Tussen 5 en 6 oktober werd ook in de dr. Anthon van der Horstlaan een Volkswagen Tiguan opengebroken. Er werd niets weggenomen aangezien er niets van waarde in de auto aanwezig was.

Op zaterdag 6 oktober rond 03.00 uur werd ingebroken in een Volkswagen Golf aan de Dobbestraat (Keverdijk). De navigatie werd uitgebouwd en gestolen. Een getuige zag e.e.a. en belde de politie. Helaas heeft een grote zoekactie niets opgeleverd.

DIEFSTAL FIETS

Tussen donderdag 27 en vrijdag 28 september werd een Gazelle herenfiets gestolen vanaf het Gooimeer.

Op woensdag 26 september troffen wij een van diefstal afkomstige fiets aan. Wij wilden de fiets graag teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Die had echter in alle wijsheid besloten geen aangifte te doen. Mijn collega’s waren volhardend en na veel moeite wisten zij toch fiets en eigenaar met elkaar te herenigen. Het was een emotioneel weerzien.

Op vrijdag 28 oktober tussen 21.00 en 22.00 uur werd een crème kleurige Montego Divine damesfiets gestolen vanaf het Adriaan Dortsmanplein (Vesting).

Tussen zaterdag 29 en zondag 30 september werd een witte Batavus Bub gestolen vanaf de Kuyperlaan (Ministerpark). Op 5 oktober werden baasje en fiets ook weer herenigd.

Op maandag 1 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur werd een zwarte Cumberland damesfiets gestolen vanaf het Prinses Irenehof (4 Hoven).

Op woensdag 3 oktober tussen 08.45 en 16.30 uur werd een zwarte Cortina opoefiets weggenomen vanuit een fietsenstalling aan de Ijsselmeerweg.

Op vrijdag 5 oktober tussen 09.00 en 14.45 uur werd een omafiets gestolen vanuit de fietsenstalling van het Vituscollege aan de Cort vd Lindenlaan (Ministerpark). Voordat de eigenaar aangifte deed vond hij hem zelf weer terug. Deze zaak is in onderzoek.

Op zaterdag 6 oktober tussen 17.45 en 21.00 uur werd een afgesloten Batavus Twister, een kinderfiets, gestolen vanaf de Evert de Bruijnstraat (Keverdijk).

Tussen 6 en 7 oktober werd een Sparta transporter kleur zwart gestolen vanaf het Adriaan Dortsmanplein (Vesting).

VERNIELING

Tussen zondag 30 september en maandag 1 oktober werd een auto bekrast aan de van Limburg Stirumlaan.

BURENRUZIE, HUISELIJK GEWELD EN RELATIONELE PROBLEMEN

Op zondag 30 september rond 18.30 uur moesten mijn collega’s assistentie verlenen aan mensen in Tuindorp Keverdijk. Zij hebben grote problemen met hun 21 jarige zoon. Het is een bekend en langslepend probleem. Zoon is thuis niet welkom maar weet toch altijd weer binnen te komen. Er is zorg, maar die werkt (kennelijk) nog niet helemaal op en top.

Op zaterdag 29 september rond 21.00 uur kregen mijn collega’s de melding van ruzie tussen twee echtelieden in de Vierhoven. De verhalen tussen beiden liepen nogal uiteen en er was geen droog brood van te maken. Aangezien er jonge kinderen in huis zijn wel de Raad van de Kinderbescherming in kennis gesteld. Ook dit is een langslepend probleem.

Op zondag 30 september rond 23.00 uur ontstond een ruzie tussen vader en 17 jarige dochter in tuindorp Keverdijk. In deze zaak werd door ons bemiddeld.

Op vrijdag 5 oktober werd een bewoonster van tuindorp Keverdijk telefonisch bedreigd door haar ex-partner. Deze zaak is in onderzoek.

Op zondag 7 oktober maakte de 37 jarige zoon des huizes wederom stampij bij zijn ouders in het Componistenkwartier. De zoon werd gearresteerd en mag een aantal weken onze gast zijn. Voor water en brood wordt gezorgd.

En in de lijst van burenruzies kan die in het Oranje Nassaupark niet ontbreken. Vele, vele assistenties, bemiddelingen en arrestaties verder hebben we deze keer, op maandagavond 8 oktober, maar weer eens.............................. bemiddeld.

OVERIGE MELDINGEN

Op maandag 1 oktober ontdekten wij een hennepplantage in een berging van een woning aan de Burgemeester J. Visserlaan (Keverdijk). Er werden twee mannen gearresteerd. Zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

ARRESTATIES

In totaal vingen we 3 boeven in Naarden in de afgelopen 2 weken. Twee maal ter zake het liefdevol verzorgen van een hennepkwekerij en eenmaal ter zake huiselijk geweld.

VOORUITZIENDE BLIK

Het lijkt een iets rustiger periode te kunnen gaan worden met wat incidenten op het gebied van ruzie/twist en jeugdoverlast. Ook inbraken in auto’s blijven prominent aanwezig evenals vernielingen.

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha