Uw mening?


11-07-12 Twee wekelijkse politiebericht 25/06 t/m 10/07

Vooralsnog even het laatste overzicht van mijn hand. De vakantieperiode komt er aan en dan ontbreekt het enigszins aan tijd. Collega’s opvangen, andere diensten draaien, noem maar op. Het overzicht van de afgelopen 2 weken spreekt voor zichzelf. Ik blijf prediken voor goed hang- en sluitwerk. Maar ook voor oplettende buren. Weet van elkaar wanneer je op vakantie bent, wees oplettend op verdachte figuren en bel gerust de politie (0900-8844) bij onraad. Onderaan het overzicht staat het adres van een website met preventietips in en om het huis. Zeer nuttig.

Ik wens u en uw gezin een heel fijne vakantie toe.

WONINGINBRAKEN

Zondag 1 juli tussen 12.00 uur en 20.45 uur, aan de van Limburg Stirumlaan (Vierhoven). Poortdeur geopend en achterdeur opengebroken.

Tussen 30 juni en 4 juli werd een poging inbraak ondernomen in de vd Helstlaan (Rembrandtpark). Door goed hang- en sluitwerk is dit niet gelukt. Extra verdrietig is dat er eerder al een voltooide inbraak is gepleegd.

Tussen dinsdag 3 juli, 16.00 uur en woensdag 4 juli te 07.30 uur werd ingebroken aan de Prinses Irenehof (Vierhoven). Binnenkomst via de schuifpui.

Op dinsdag 3 juli rond 18.00 uur werd ontdekt dat de 97 jarige bewoonster van een verzorgingsflat aan de Amersfoortsestraatweg het slachtoffer was geworden van diefstal vanuit haar woning. Deze zaak is in onderzoek.

Op woensdag 4 juli tussen 13.30 en 18.00 uur in een woning aan de Huizerstraatweg (Componisten).

Op maandag 9 juli tussen 09.00 en 15.30 uur (waarschijnlijk 11.00 uur) een poging inbraak aan de vd Helstlaan (Rembrandtpark). Betrof een poging verbreken keukendeur en openslaande deuren. Ook nu weer heeft goed hang- en sluitwerk erger voorkomen.

AUTOINBRAKEN

Tussen dinsdag 26, 22.30 uur en woensdag 27 juni, 08.00 uur vanuit een Volkswagen Passat een ingebouwde navigatie aan de vd Helstlaan (Rembrandtpark).

Tussen donderdag 28 juni 14.00 uur en vrijdag 29 juni 09.00 uur een Volkswagen Polo aan de verlengde Fortlaan (Ministerpark / Fortlanden). De zijruit werd er in zijn geheel uitgehaald. De ingebouwde navigatie, een mp3 speler en een id kaart werden gestolen.

Tussen donderdag 5 juli te 17.30 uur en vrijdag 6 juli te 07.30 uur, aan de Geurt Schipperstraat (Keverdijk) vanuit een bestauto een grote hoeveelheid gereedschap.

Op vrijdag 6 juli tussen 00.00 en 00.20 uur trachtte men ook al een andere bestelauto open te breken aan de Geurt Schipperstraat (Keverdijk).

OVERLAST JEUGD

Vrijdag 29 juni rond 17.15 uur een klein brandje in een Bastion aan de Kooltjesbuurt in de Vesting. Bleek te gaan om aangestoken kaarsjes en wat hooi. Leek een hangplek voor jeugd. Kost dan wel weer veel geld. Brandweer, politie, deuren open moeten breken en weer repareren. Hangen uw jongeren daar wel eens????

Donderdag 5 juli rond 03.00 uur aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) vierden jeugdigen het behalen van hun diploma. Wij kwamen ter plaatse, sprake de jongeren aan en men ging meteen naar huis.

Vrijdag 6 juli rond 03.00 uur trokken jeugdigen kliko’s, kruiwagens en hekken over de weg afkomstig uit woningen langs de Cort van der Lindenlaan (Ministerpark). Bij het arriveren van mijn collega’s namen deze toekomstige beloftes de spat en na een korte achtervolging werd er 1 gearresteerd. Hij werd door ons “lid van de club gemaakt”. M.a.w. hij kreeg een bekeuring van 120 euro.

(RELATIONELE) PROBLEMEN, BURENRUZIES EN HUISELIJK GEWELD

Op maandag 25 juni omstreeks 12.45 uur een melding van een ruzie tussen exen in het Ministerpark. Er is door ons bemiddeld. Er waren geen strafbare feiten.

Melding op dinsdag 26 juni van een bewoner van het Jac. P Thijssepark over de overlast van zijn buurman.

DIEFSTAL (BROM) FIETS

Tussen 29 juni en 2 juli een Altra Cyber kleur grijs, vanaf het prinses Beatrixhof (Vierhoven).

OVERIGE INCIDENTEN

Tussen vrijdag 29 juni te 23.30 uur en zaterdag 30 juni 02.00 uur diefstal van een tas met inhoud tijdens een feest in een bastion in de Vesting. De tas stond enige uren onbeheerd,

Op woensdag 27 juni tussen 09.00 en 17.00 uur bekrassen van een auto aan de Cattenhagestraat (Vesting).

Tussen dinsdag 26 en woensdag 27 juni werden er snoepgoed en geld gestolen vanuit een school in Naarden. Mogelijk is gebruik gemaakt van een verloren sleutel. Deze zaak is in onderzoek.

Tussen 29 juni en 2 juli een diefstal vanuit een bouwkeet aan de Huizerstraatweg (Componisten). Er werd geld weggenomen. Mogelijk dat het raam niet goed afgesloten was. Er was geen braakschade.

Diefstal van buitenboordmotoren, onderdelen daarvan en een boot vanaf de Onderwal tussen 28 en 29 juni.

Op zaterdag 7 juli tussen 11.30 en 13.30 uur vanaf speelpark Valkeveen, werd een fototoestel uit een tas in een kinderwagen gestolen.

Op diverse momenten werd er tuinmeubilair vanaf de nieuwe horecaonderneming, Beachbar Naarden aan de Ijsselmeerweg gestolen.

AANHOUDINGEN

Ons wijkteam arresteerde afgelopen 2 weken nog 9 personen ter zake verzet tegen de politie, openbare dronkenschap, openlijk geweld, poging zware mishandeling en mishandeling.

TREND

Kan ik iets zeggen over de aankomende periode? De vakantieperiode komt er aan. Jeugd zwerft op straat. Mensen op vakantie. Woningen onbewoond. Ik denk dat we moeten vrezen voor woninginbraken, inbraken in auto’s, overlast van jeugd. Als het warm wordt in Nederland krijgen we tuinfeestjes met de bekende overlast, (buren) ruzie's en noem maar op. Kijk voor preventietips tijdens de vakantie op: http://www.politiekeurmerk.nl/consument/preventietips#2

Fijne vakantie.

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha