Uw mening?


12-06-12 Twee wekelijk politie bericht

Zoals u gewend bent de overzichten van de afgelopen 2 weken, van 28 mei tot en met 11 juni. Ik hoopte dat het wat rustiger periode zou zijn dan de weken daarvoor met beduidend minder auto-inbraken en gelukkig is dit uitgekomen. Dankzij uw oplettendheid en het verscherpte surveilleren van mijn collega’s hebben we de hausse aan auto-inbraken in vooral het Ministerpark vooralsnog een halt kunnen toeroepen. Maar, alertheid is geboden want ook in deze periode werden weer 2 auto’s opengebroken en de ingebouwde navigatiesystemen gestolen.

Verder spreekt het overzicht voor zichzelf.

Wel vraag ik aandacht voor een bordeaux rode Audi 80 (oud model) voorzien van een witte kentekenplaat voor en een gele achter. Inzittenden een man en vrouw. Zij probeerden bij de supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg een man van zijn portemonnee af te helpen door hem af te leiden. Dit is niet gelukt gelukkig. De auto reed weg via het Componistenkwartier. Mocht u de auto zien ben ik zeer geïnteresseerd in een kenteken.

BURENRUZIES, RELATIONELE PROBLEMEN EN HUISELIJK GEWELD

Maandag 28 mei rond 18.00 uur maakten twee buren in de Vesting ruzie met elkaar. Mijn collega’s kwamen ter plaatse en hebben bemiddeld.

Op woensdag 30 mei rond 22.00 uur maakten twee buren ruzie in de 4-Hoven (Keverdijk) over een heg die gesnoeid werd. Er is door mijn collega’s bemiddeld.

Op zondag 10 juni rond 17.00 uur hadden twee exen ruzie met elkaar in Tuindorp Keverdijk. Onderwerp was de nieuwe relatie van 1 van de partijen. De boel escaleerde waarop de man werd aangehouden. Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

In Tuindorp Keverdijk kwam op maandag 4 juni rond 11.00 uur bruine drap uit het plafond. Deze bewoner waarschuwde de politie. Onderzoek naar de bovenbuurman leerde dat het huis sterk vervuild was en de bewoner erg in de war. De man is meegenomen en onderzocht door een psychiater. Met medicatie is hij weer terug naar huis gegaan.

INBRAAK AUTO / DIEFSTAL VAN AUTO

Tussen woensdag 30 mei 17.00 uur en donderdag 31 mei 13.00 uur werd aan de Prins Frederik Hendriklaan (ONP) uit een Audi A3 de ingebouwde navigatie gestolen. De ruit werd ingeslagen.

Woensdag 31 mei tussen 6.30 en 8.00 uur werd aan de Evert de Bruijnstraat (Keverdijk) uit een Audi A3 de ingebouwde navigatie gestolen. De ruit werd ingeslagen.

Op vrijdag 8 juni rond 21.00 uur werd een Mini Cooper s, kleur zwart, het kenteken beginnend met 20-RH*-* op de Ijsselmeerweg (Naarderbos) gestolen. De eigenaar bood hem te koop aan en een potentiële koper wilde even proefrijden waarna hij niet meer terugkeerde met de auto. De auto staat internationaal gesignaleerd.

INBRAAK WONING

Op maandag 28 mei werd geconstateerd dat er was ingebroken in een woning aan de Pr. Willem van Oranjelaan (Oranje Nassau zuid). Verdere gegevens ontbreken.

Tussen 4 en 8 juni werd aan de Kolonel van Brienenstraat (Keverdijk) het slot van de achterdeur geforceerd. Dit betrof geen veiligheidsbeslag helaas en men heeft binnen geld en schilderijen gestolen. Een buurtonderzoek heeft opgeleverd dat een buurjongetje op donderdag 7 juni rond 18.30 uur een persoon bij de achterschutting van zijn woning zag die de poort wilde ontsluiten. Dit jongetje (9 jaar) vertelde het aan zijn oma maar nadat zij gingen kijken zagen ze niemand meer. Kennelijk heeft de persoon de woning van de buurman vervolgens uitgekozen.

Op dinsdag 5 juni tussen 00.10 en 07.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Albert Grootlaan (Ministerpark). Terwijl de bewoners sliepen wist men binnen te komen zonder braakschade te veroorzaken. Portemonnees die weggenomen werden, werden in de loop van de dag op straat teruggevonden.

VERNIELING

Tussen 1 en 3 juni werd een auto bekrast aan de Baljuw (Ministerpark).

Op dinsdag 5 juni tussen 10.15 en 11.00 uur werd een auto bekrast aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten).

INBRAAK BEDRIJF

Op maandag 4 juni rond 02.30 uur werd er ingebroken in de kantine van een sportvereniging aan de Bestevaer te Naarden. Er blijkt niets gestolen. Het alarmsysteem trad in werking.

JEUGDOVERLAST

Op zondag 3 juni rond 01.00 uur staat een groep jeugd herrie te maken in de Vesting. Er was sprake van een feestje dat zich verplaatst had naar de openbare weg. De buren hadden er last van en belden de politie. Ter plaatse bleek de jeugd aangeschoten tot dronken te zijn en voldeden niet aan de vordering van de politie weg te gaan. Een persoon werd zelfs handtastelijk naar de politie en verwondde mijn collega. Hij werd gearresteerd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Op zondag 3 juni rond 00.15 uur werd er door meerdere mensen gebeld over het baldadige gedrag van een groepje jeugd in de van Heemskerklaan (Ministerpark). Ter plaatse constateerden mijn collega’s dat er slechts 2 jongens stomdronken liepen in de leeftijd 15 en 16 jaar. De namen zijn genoteerd. Er bleken geen vernielingen te zijn gepleegd.

DIEFSTAL FIETS

Tussen dinsdag 29 en woensdag 30 mei werd een Nostalgie herenfiets gestolen vanaf de Stationsweg. Fiets kon niet gesignaleerd worden vanwege ontbreken gegevens.

OVERIGE INCIDENTEN

Op woensdag 30 mei rond 09.30 uur proberen een jongen en een meisje de horloges te stelen van twee bewoonsters van een verzorgingshuis aan de Diaconessenlaan (Componisten). Het bleef gelukkig bij een poging. Er is aangifte gedaan.

Op donderdag 7 juni rond 19.00 uur pleegde een naar schatting 60 jarige man schennis door met zijn geslachtsdeel uit zijn broek rond te lopen op de Ijsselmeerweg. Ter plaatse troffen mijn collega’s hem niet meer aan.

ARRESTATIES

In Naarden werden 3 mensen aangehouden ter zake huiselijk geweld, geweld tegen een politieambtenaar en oplichting/fraude.

TREND

Ik verwacht voor de aankomende periode ook een rustig beeld. Vooruitlopend op de vakantie, blijf waaks, geef uw woning een bewoonde indruk. Kijk kritisch naar hang en sluitwerk (www.politiekeurmerk.nl) en pas een beetje op de woning van uw buren.

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha