Uw mening?


15-05-12 Twee wekelijkse politierapportag 30 april - 14 mei

Het waren twee weken waarin behoorlijk wat incidenten zijn voorgevallen. Zoals ik al voorspeld had en ondanks extra en gerichte surveillance van onze kant zijn er nogal wat auto-inbraken voorgevallen. Voornamelijk in de omgeving Fortlanden. ’s Nachts, rond 5 uur en veelal gericht op nieuwe Volkswagens. De ingebouwde navigatie systemen waren populair.

Ook een aantal (pogingen) woninginbraken waarbij het duidelijk zichtbaar is dat een oplettende buurman ervoor kan zorgen dat het bij een poging blijft. De meeste inbraken vonden plaats tussen 19.00 uur en 24.00 uur. Een tijdstip dus waarbij het heel goed mogelijk is dat u wakker bent, de hond uitlaat of wat dan ook. Ziet of hoort u verdachte zaken, personen of auto’s, schroom dan niet en bel de politie. Zojuist nog hebben Peter en ik twee jongens gecontroleerd in tuindorp Keverdijk. Vreemd verhaal, geen duidelijke reden waarom ze daar liepen. Door het uit de anonimiteit halen van deze jongens kun je snode plannen, mochten ze die hebben, de kop in drukken. Dus bel en laat ons mensen controleren als het niet vertrouwd is.

WONINGINBRAKEN

KoninginWilhelminalaan, poging tot openbreken terrasdeuren dakterras. Volledig onbekend wanneer dit gebeurd is.

Maandag 7 mei rond 21.00 uur. Graaf Lodewijklaan (Ministerpark), babbeltruc bij een hoogbejaarde bewoonster door twee personen die met een smoes toegang wisten te krijgen tot het zorgcentrum en woning van het slachtoffer. Onbekend is wat er gestolen is. Signalementen van de mannen: Lichtgetinte man, Slank postuur, 1.70 meter lang, Lang donker haar, ook in de nek, sprak goed Nederlands, donker gekleed, donkere trui en lichtgetinte man, wat dikker postuur, 1.60 meter lang, donker haar in een kuif, sprak goed Nederlands, licht overhemd aan. Aanstaande 4 juni van 11.00 tot 12.00 uur geef ik voorlichting aan de bewoners van het zorgcentrum over deze vorm van laffe criminaliteit.

Donderdag 10 mei rond 19.00 uur zag een buurman, dat er ingebroken werd aan de Heemskerklaan (Ministerpark). De inbrekers sloegen op de vlucht en het bleef bij een poging.

Tussen zondag 13 april 21.30 uur 24.00 uur werd in een woning ingebroken aan de Vaartweg (Keverdijk). De bewoner was afwezig en de buurman heeft gezien dat er rond 21.30 uur twee mannen in de tuin stonden. Een deel van de buit is teruggevonden op de Benjamin van Rooijenstraat.

AUTO-INBRAKEN

Schout (Ministerpark) tussen dinsdag 1 mei 23.00 uur en woensdag 2 mei 09.00 uur. Zijruit ingeslagen en ingebouwde navigatie gestolen vanuit een Volkswagen Polo.

Westwalstraat (vesting) tussen vrijdag 4 mei 19.00 uur en zaterdag 5 mei 00.45 uur, inslaan zijruit en wegnemen fototoestel.

Dobbestraat (Keverdijk) op zaterdag 5 mei tussen 03.00 en 09.00 uur, inslaan zijruit en wegnemen ingebouwde navigatie uit een Volkswagen Golf.

Dan tussen maandag 7 mei rond 20.00 uur en dinsdag 8 mei 07.45 uur 5 inbraken in auto’s in het Ministerpark, waarbij het 2 keer bleef bij een poging. Schout, Vroedschap, Verlengde Fortlaan en Drossaard. Iedere keer via de zijruit en iedere keer gericht op de ingebouwde navigatie. Volkswagens Golf, Passat en Audi a3. Allemaal nieuwe modellen. Het lijkt erop dat het tegen 5 uur heeft plaatsgevonden.

Schout (Ministerpark) tussen maandag 7 en dinsdag 8 mei. Ruitje ingeslagen en Tomtom navigatie gestolen.

VERNIELING

Geen

DIEFSTAL (BROM)FIETS

Tussen maandag 30 april 23.30 en dinsdag 1 mei 08.30 uur een afgesloten Sparta fiets, damesmodel kleur grijs vanaf de Wagnerlaan (Componisten). Fiets stond op slot maar door ontbreken van een frame- en/of chipnummer niet gesignaleerd.

JEUGDOVERLAST

Vrijdag 4 mei stookten een stel knapen een vuurtje aan de Zeeweg (omgeving Huizen). Toen mijn collega’s ter plaatse waren, was het vuur uit en de jongens waren gevlogen.

Vrijdag 4 mei was een stel pubers aan het rennen op het dak van het Welland college aan de Tenierslaan (Rembrandtpark). Mijn collega’s gingen ter plaatse. Trof de jeugd die via een hek en een zelf gecreëerde ladder het terrein op was gekomen en gaf iedereen een bekeuring. De ouders werden in kennis gesteld.

Vrijdag 11 mei rond 15.00 uur werd overlast gemeld vanuit de speeltuin aan de Keizer Ottoweg (Ministerpark). Mijn collega’s troffen een groep van 13 jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, afkomstig uit Naarden, Bussum en Muiderberg aan. Van iedereen is de naam genoteerd (uit de anonimiteit halen) en men moest van mijn collega’s de speeltuin opruimen wat gebeurd is.

HUISELIJK GEWELD EN RELATIONELE PROBLEMEN

Maandag 30 april rond 23.00 uur een mishandeling van een vrouw door haar partner in het Ministerpark. De man werd gearresteerd, in verzekering gesteld en is later voor de officier van justitie geleid.

Woensdag 2 mei rond 23.00 uur een relatieprobleem waar we al zeer veel werk in hebben zitten. Vindt plaats in het Oranje Nassaupark noord.

Woensdag 9 mei rond 21.00 uur wederom bemoeienis met het relatieprobleem in het Oranje Nassaupark noord. Wederom de hulpverlening in kennis gesteld.

OVERIGE

Vernieling brievenbus en diefstal poststukken, Dr. Anton vd Horstlaan (Componisten) tussen 30 april en 7 mei.

Inbraak havenkantoor aan de onderwal (Naarderbos) op dinsdag 1 mei rond 02.00 uur waarbij de kluis werd gestolen.

In de Marktstraat (Vesting) werd op Koninginnedag rond 15.00 uur vals geld uitgegeven door een man en een vrouw. Deze personen zijn o.a. door mijzelf gearresteerd.

Op zaterdag 5 mei werd rond 17.00 uur een winkeldiefstal gepleegd t.w.v. een kleine 4 euro door een bewoner van Naarden in een winkel in tuindorp Keverdijk. De man werd door mijzelf aangehouden en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. Hij kreeg een boete van 351 euro.

Op zaterdag 5 mei rond 02.30 uur werd een 18 jarige jongen in de van Ostadelaan (Rembrandtpark) tegen gehouden door 2 knapen op een fiets. Onder bedreiging moest hij zijn mobiele telefoon afgeven. Signalement van 1 van de daders: Man, normaal postuur, leeftijd tussen de 18 en 20 jaar, lengte: 1.85-1.90 meter, donkere huidskleur, negroïde, donkere jas met een capuchon op en voor zijn gezicht een rood-zwarte doek. Droeg een zandkleurige lichte spijkerbroek. Een uitgebreid buurtonderzoek is door mijzelf uitgevoerd. Hebt u die nacht iets gezien bel dan de politie. Dit kan ook anoniem. 0800-7000.

Op dinsdag 8 mei rond 06.15 uur werd een man in de Vesting van Naarden zwaar mishandeld door twee mannen. In deze zaak zijn twee mannen gearresteerd. Proces verbaal is opgemaakt en zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

TREND

Zoals altijd geef ik een vorspelling voor de aankomende periode. Ik denk dat we wederom moeten vrezen voor auto-inbraken. Ik zal mijn collega’s verzoeken zo veel mogelijk daarop te surveilleren, maar wil ook een beroep doen op uw oplettendheid. Een navigatiesysteem uitbouwen kost best wel veel tijd. Pas op uw eigendommen dan doen wij dit ook.

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha