Uw mening?


05-05-12 Twee wekelijkse politiebericht

Het tweewekelijks overzicht van de wijkagent. Van 16 april tot en met 30 april. Ik was even een paar dagen vrij en Koninginnedag zat er tussen, dus ik loop wat achter.

Vandaag druk geweest met alle mails te lezen en te beantwoorden en uiteraard inlezen wat er zoals gebeurd is.

Ik wil u ook weer even iets meegeven. Naarden telt ongeveer 17.500 inwoners. Steeds meer van deze inwoners weten de weg naar de wijkagent te vinden. Gelukkig want dat betekent dat de politie steeds laagdrempeliger wordt. Er zijn nogal wat mensen die mij telefonisch willen spreken. Ik ben net een mens, dus ben niet 24/7 in dienst. Als ik de telefoon niet beantwoord krijg ik een zogenaamd terugbelberichtje. Dat kunnen er best veel zijn, zeker als ik een paar dagen vrij ben geweest.

Ik lees ieder bericht en aan de hand van de inhoud vraag ik mijn collega’s contact met de beller op te nemen. Vragen over verkeerszaken worden beantwoord door de verkeersspecialist, milieu door milieu, etc. Het lijkt mij dat dit de beste en meest efficiënte methode is. Mijn collega’s zijn ook niet altijd in dienst, dus het terugbellen kan soms best even een paar dagen duren. Wanhoop dan niet er wordt echt wel contact met u opgenomen.

Tenslotte, aankomende dinsdag, 8 mei, vanaf 13.30 tot 15.00 uur, geef ik voorlichting aan m.n. senioren over allerhande veiligheidsaspecten in gebouw de Schakel. U bent van harte welkom.

Dan de incidenten:

INBRAAK AUTO

Op maandag 16 april tussen 19.15 en 21.00 uur werd de achterruit van een BMW X1 (met Duits kenteken) ingeslagen aan de Kooltjesbuurt (Vesting). De laptop werd weggenomen. Deze zaak is in onderzoek.

Tussen woensdag 18 en zaterdag 20 april, in de Kloosterstraat (Vesting) het slot van een Fiat Punto geforceerd. Waarschijnlijk is er niets weg.

Tussen 21 en 26 april werd de ruit van een Hyundai ingeslagen in het Jac. P. Tijssepark. De radio werd weggenomen.

Op woensdag 24 april tussen 12.30 en 16.30 uur werd een laptop uit een bij de Golfbaan geparkeerde Volkswagen Golf gestolen. Er is geen schade. E.e.a. vond plaats op de Ijsselmeerweg (Naarderbos).

DIEFSTAL (BROM) FIETS

Op zondag 21 april tussen 15.00 en 16.30 uur diefstal van een Batavus Old Dutch opoefiets aan de van Houtenlaan (Ministerpark). Fiets stond niet op slot en een framenummer was niet bekend.

ANDERE DIEFSTAL

Tussen woensdag 18 april te 16.00 uur en 19 april te 10.00 uur werd een rode polyester roeibootje gestolen vanaf de Vaartweg (Keverdijk). Bootje was wit van binnen en lag vast met een ketting aan een boom.

Op dinsdag 23 april tussen 13.00 en 17.30 uur werd een teakhouten tafel gestolen vanuit een tuin aan de Nagtglaslaan (Ministerpark). Ik heb nog een onderzoek ingesteld naar een hangplek in het Naardermeer maar daar trof ik hem niet aan.

Op woensdag 24 april tussen 17.00 en 17.30 uur werd een 88 jarige dame in een supermarkt aan de Amersfoortsestraatweg (Componisten) gerold van haar portemonnee. Eerst werd ze afgeleid door een man die haar aansprak. Toen zij later in haar tas keek was haar portemonnee weg. Deze zaak is in onderzoek.

Op zaterdag 28 april rond 21.00 uur vulde een man (Oost Europees, 1.85, 40/45 jaar, grijze pet, blauwe sweater) een jerrycan met 20 liter benzine en ging ermee vandoor. Dit gebeurde aan de Lambertus Hortensiuslaan (Ministerpark).

Tussen 28 april en 3 mei werd een buitenboordmotor gestolen vanaf een boot aan de Vaartweg (Keverdijk). Betreft een 4 pk Yamaha.

JEUGDOVERLAST

Op donderdag 19 april rond 20.30 uur had de buurt van de Cort vd Lindelaan (Ministerpark) last van jeugd in de omgeving. Bleek een schoolfeest aan de gang te zijn dat tot 22.30 uur zou doorgaan. De jeugd is door mijn collega’s de school in gestuurd.

VERNIELING

Tussen donderdag 19 en vrijdag 20 april werd een Seat Ibiza bekrast op het Jac. P. Tijssepark (Tuindorp Keverdijk).

Tussen 26 en 29 april werd een Audi bekrast aan de Van Hallaan (Ministerpark).

HUISELIJK GEWELD, BURENRUZIES EN RELATIONEEL GEWELD

Meerdere malen zijn mijn collega’s geconfronteerd met huiselijk geweldzaken in het Oranje Nassaupark, Componistenkwartier en tuindorp Keverdijk. Het zijn incidenten waar ik vrijwel ieder overzicht weer over moet schrijven. Dieptrieste zaken waar wij heel veel tijd mee bezig zijn. In alle gevallen is de hulpverlening ingeschakeld en ik heb goede hoop dat er verbetering gaat komen.

ARRESTATIES

We hielden er ook weer genoeg aan in Naarden. Zelf ben ik betrokken bij de arrestatie van twee personen ter zake aanbieden vals geld. En ook werden er twee verdachten gearresteerd en gehoord ter zake de diefstal van een fiets en een bromfiets.

Er werd een man aangehouden terzake winkeldiefstal en een man terzake openbare dronkenschap.

Tenslotte nogmaals een man terzake de diefstal van een fiets.

AANKOMENDE PERIODE

Ik hoop het niet maar als ik het verleden mag geloven moeten we de aankomende periode vrezen voor inbraken in auto’s. Zorg dus dat alles van waarde uit de auto is. Denk niet, ik leg mijn laptop achterin dat ziet niemand. Haal het er uit. Datzelfde geldt voor tom toms, radio’s, ipads, ipods, mobiele telefoons, etc.

Met vriendelijke groet,

 

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha