Uw mening?


04-04-12 Politieberichten 4 April 2012

Hierbij het langverwachte overzicht over de afgelopen 2 weken (19 maart – 2 april). Wat gebeurde er in Naarden?

Wat zijn de trending topics.

Vorige week heb ik moeten afzien van een overzicht en heb ik slechts aandacht gevraagd voor de woninginbraken. Uw aandacht, uw alertheid en uw bereidheid de politie te bellen in combinatie met onze inzet en extra surveillance heeft ertoe geleid dat er in Naarden 2 woninginbrekers werden gearresteerd. Het aantal woninginbraken nam vanaf halverwege maart gestaag af en het is geweldig om te zien hoe we samen kunnen werken aan een veilige woonomgeving want sinds een paar dagen is het stil.

Wat opvalt bij die woninginbraken is dat veelal de sloten niet deugdelijk zijn. Een slotplaat, het langwerpige geval op de deur moet niet los te schroeven zijn aan de buitenzijde van de deur. Als dat nl wel kan kun je makkelijk bij de cilinder komen (waar de sleutel ingaat) en deze afbreken. Met een schroevendraaier open je dan makkelijk de deur. Deze methode, de Bulgaarse methode genoemd, is snel, makkelijk en maakt weinig geluid. Kijk dus kritisch naar het hang- en sluitwerk van de woning en vervang dit door SKG geclassificeerd hang- en sluitwerk.  (

Wat ook opviel, is dat mensen best vaak wakker werden van iets. Ze wisten, half slaapdronken, alleen niet altijd waarvan ze wakker werden. Later zeggen ze dat ze een geluid hoorden maar er verder geen aandacht aan hebben besteed.

Als je wakker wordt van een geluid, doe het licht aan en controleer je woning. Ga dan pas weer slapen.

Het zijn helaas ook 2 weken geweest waarin meerdere auto’s werden opengebroken. In 1 nacht werden drie auto’s opengebroken waarna de navigatie werd gestolen en in 2 gevallen werden laptops en andere waardevolle zaken gestolen.

Ik had tenslotte nog iets willen schrijven over iets wat mij heeft beziggehouden afgelopen week. Ouders van kinderen die buitenproportioneel boos op mij werden omdat ik een zaak had behandeld niet naar hun volle tevredenheid. Bewijs is iets anders dan vermoeden. Krijgen is iets anders dan willen. Ik kan niet toveren. Als we succesvol zaken willen aanbrengen bij een rechter heb ik bewijs nodig. Als dat niet lukt kunnen we niet naar de rechter helaas. Je kunt het wel willen, maar het lukt niet altijd zoals je wilt. Wordt dan niet enorm boos. Kritisch ja. Over de top kwaad nee. De politie doet werkelijk zijn best, is professioneel en weet waar het mee bezig is.

WONINGINBRAKEN

Een poging tussen woensdag 21 en donderdag 22 maart aan de Thorbeckelaan (Oranje Nassau). Men heeft getracht het slot van de achterdeur te verbreken. De slotplaat was daarvoor al stuk. Een laptop lag in het zicht op tafel. Bewoonster is rond 00.30 uur wakker geworden van een geluid.

Donderdag 22 maart rond 05.00 uur werd de bewoner van een woning aan de Schout (Ministerpark) wakker van een krakend geluid maar zag verder geen bijzonderheden. Later bleek men het slot van de voordeur te hebben verbroken en ingebroken te hebben.

Donderdag 22 maart tussen 00.30 en 06.30 uur werd het slot van de keukendeur verbroken van een woning aan de Heemskerklaan (Ministerpark) en werd er ingebroken.

Op zaterdag 24 maart werd rond 04.40 uur ingeklommen via een openstaand raam op de eerste verdieping van een woning aan de Juliana van Stolbergenlaan (Ministerpark). De bewoners werden wakker en de politie werd gebeld. De inbreker is kort hierop gearresteerd.

Op dinsdag 27 maart werd waarschijnlijk rond 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Prinses Marijkehof (4 Hoven/Keverdijk). De slotplaat van de achterdeur was omgebogen en het slot verbroken. De bewoner werd rond 04.00 uur wakker van een klap maar heeft er verder geen aandacht aan geschonken.

INBRAKEN AUTO’S

Op maandag 19 maart tussen 18.30 en 19.30 werd de ruit van een Volvo aan de Nikkelstraat (bedrijventerrein) ingeslagen en een groot aantal spullen gestolen waaronder een laptop, printer, scanner, 2 koffers met kleding en een fotocamera.

Op dinsdag 20 maart tussen 19.00 en 20.00 uur werd aan de Ijsselmeerweg de ruit van een Volkswagen Golf ingeslagen en een laptop gestolen.

Op vrijdag 23 maart rond 19.30 uur reageerden mijn collega’s op een melding van een mogelijke auto-inbraak aan de Westwalstraat (Vesting). N.a.v. dit incident controleerden zij een 17 jarige jongen uit Muiderberg die onverwacht mijn collega sloeg. De jongen werd gearresteerd en mijn collega deed aangifte.

Tussen zondag 25 en maandag 26 maart werd de ruit van een Volkswagen Golf aan de Generaal Krayenhoffstraat (Keverdijk) ingegooid en de ingebouwde navigatie gestolen.

Tussen zondag 25 en maandag 26 maart werd de ruit van een Volkswagen Golf ingeslagen aan de Keverdijk en de ingebouwde navigatie gestolen.

Tussen zondag 25 en maandag 26 maart werd de ruit van een Alfa Romeo verbroken aan de Keverdijk. De navigatie/radio/cd speler werd gestolen.

INBRAKEN BEDRIJF

Op maandag 19 maart rond 20.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Binnenhof (Ministerpark). Een kluis werd uit het pand gestolen en meegenomen. Het karretje waarmee dit gedaan werd is later teruggevonden aan de Binnenhof. gezien het tijdstip zou je toch aannemen dat iemand iets gezien zou hebben. Tips? Neem contact met de politie.

Op vrijdag 30 maart rond 23.50 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Rijksweg (Oranje Nassau).

DIEFSTAL VAN (BROM) FIETSEN EN ANDERE ZAKEN

Tussen dinsdag 20 en woensdag 21 maart werd vanaf de Huibert van Eijken een motorfiets gestolen.

Betrof een Honda CBR600RR.

HUISELIJK GEWELD, (BUREN) CONFLICTEN

Geen.

VERNIELING

Tussen donderdag 22 en vrijdag 23 maart werd een auto vernield in de Smidstraat (Keverdijk). Er schijnen mensen op de auto hebben staan dansen.

Tussen donderdag 22 en vrijdag 23 maart werd een kras getrokken op een auto aan de Evert de Bruijnstraat.

JEUGDOVERLAST

Op zaterdag 24 maart rond 20.00 uur had een buurvrouw last van belletjestrekkende zeer jonge jeugd afkomstig van een feestje naast hen aan de Dobbestraat (Keverdijk). De politie kwam, zag de jongeren, waarschuwde de ouders en de zaak werd onderling opgelost met de buurvrouw.

Iedere dinsdag wordt er tussen 19.30 en 20.15 uur op de ramen gebonkt van zorgcentrum de Veste aan de Anna van Burenlaan (Oranje Nassau) door een aantal kinderen van een jaar of elf. Als de jongeren werden aangesproken gingen ze steeds harder op de ramen slaan. Vandaar dat mijn collega’s afgelopen dinsdag gepost hebben. Alsof ze het wisten, ze kwamen niet opdagen. Onbetrouwbaar in afspraken kinderen van tegenwoordig. Signalement van 1 van hen. 11 jaar, mollig, sporttas, 1,65.

BRAND

Op zaterdag 31 maart rond 13.00 uur was er brand in een paar bosjes aan de Meerstraat. Mogelijk is er sprake van brandstichting. Een onderzoek naar twee (10 en 11 jarige) kinderen uit Naarden is ingesteld.

Op zondag 1 april rond 00.30 uur brandde een auto uit aan de Valkeveenselaan. Een onderzoek is ingesteld.

AANKOMENDE WEKEN

Als ik enigzins mag afgaan op hetgeen ik gezien heb in 2011 zouden we een iets rustiger periode tegemoet gaan. Wel weer aandacht voor woning- en autoinbraken, dus blijf WAAKS!!!.

Deze week is de week van de Matthaus Passion in de Grote Kerk met voor mij het hoogtepunt op de (goede) vrijdag. Dan hebben we het druk met hoogwaardigheidsbekleders en captains of industry. Besef u dat de Vesting die dag deels afgesloten is en dat u dus rekening moet houden met verkeershinder. Om 17.00 uur is alles weer normaal. Er zijn extra invalideparkeerplaatsen aan de Raadhuisstraat.

Mijn collega’s en ik blijven ons 100% inzetten voor uw veiligheid en woongenot. We kunnen uiteraard geen ijzer met handen breken, maar met elkaar boeken we mooie successen.

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha