Uw mening?


05-03-12 Politieberichten 20/02 t/m 4/03

Na anderhalve week heerlijk te hebben uitgerust en te hebben genoten van mijn vakantie hierbij het overzicht aan incidenten in de afgelopen 2 weken. Waar ik bang voor was is uitgekomen. Te veel woninginbraken, u ziet ze straks op een rijtje. Ook inbraken in auto’s kwamen veel voor waar ook weer te vaak laptops uit werden gestolen. Maar ook ingebouwde navigatiesystemen uit met name Volkswagens waren in trek.

WONING-INBRAKEN

Tussen zaterdag 25 februari te 0800 en zondag 26 februari 17.45 werd aan de V. Limburg Stirumlaan (Keverdijk) een badkamerraam opengebroken en werd er in de woning ingeklommen.

Op donderdag 1 maart tussen 1400 en 2145 uur werd aan de achterzijde van een woning ad Kol. Verveerstraat (Keverdijk) de schuifpui opengebroken.

Tussen 29 februari en 2 maart werd getracht een bovenlicht te forceren van een woning aan de Wethouder Koniglaan (Oranje Nassau). Het alarmsysteem heeft de inbrekers weten af te schrikken.

Tussen 28 en 29 februari werd een bovenlicht aan de achterzijde van een woning aan de Goeman Borgesiuslaan (Ministerpark) geforceerd.

Woensdag 29 februari tussen 19.15 en 22.15 uur werd een raam aan de achterzijde van een woning aan de Ten Boschstraat (Keverdijk) opengebroken.

Op vrijdag 2 maart tussen 18.30 en 22.30 werd een raam aan de achterzijde van een woning opengebroken aan de Nieuwe Haven (vesting).

AUTO-INBRAKEN

Donderdag 23 februari tussen 18.30 en 20.30 uur diefstal van een laptop uit een Peugeot 3008 op Bastion Nieuw Molen. (Vesting).

Tussen donderdag 23 en vrijdag 24 februari werd de ingebouwde navigatie gestolen uit een Volkswagen Golf aan de vd Helstlaan (Rembrandtpark). Het slot is beschadigd.

Tussen donderdag 23 februari te 1700 en vrijdag 24 februari te 0800 uur een poging inbraak in een Volkswagen Golf aan de Frans Halslaan (Rembrandtpark). Het slot is beschadigd.

Tussen 21 en 27 februari de ingebouwde navigatie uit een Golf aan de Paulus Potterlaan (Rembrandtpark).

Tussen 27 februari en 1 maart de ingebouwde navigatie uit een Volkswagen aan de Jan Steenlaan (Rembrandtpark). Er is geen schade geconstateerd.

Donderdag 1 maart tussen 19.45 en 23.45 uur werd in de Sint Annastraat (vesting) de ruit ingeslagen van een Opel Astra Station. Hierbij werd kleding gestolen.

Op donderdag 1 maart tussen 17.30 en 22.15 uur werd de ruit ingeslagen van een Skoda Octavia aan de Nieuwe Haven (vesting) en o.a. een laptop gestolen.

Op donderdag 1 maart tussen 21.00 en 22.15 uur gebeurde hetzelfde aan de Nieuwe Haven bij een Renault Megane. Ook nu werd een laptop weggenomen.

Aangezien de meeste woninginbraken plaatsvinden aan de achterzijde van de woning en het gemak waarmee sommige ramen te openen zijn met een schroevendraaier wil ik u aansporen het hang en sluitwerk aan de achterzijde te controleren. Bevestig zo nodig een anti-inbraak-strip en houdt de ramen en deuren gesloten, zeker bij uitbouwen en balkons.

Ik wil u er nogmaals op wijzen dat u bij onraad de politie moet bellen. Noteer kentekens en signalementen en bel de politie om bijzonderheden door te geven. Gebruik het nummer 0900-8844 en als er spoed is (als u een inbraak ziet gebeuren b.v.) belt u 112.

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha