Uw mening?


22-02-12 Politieberichten 6 tot en met 21 februari

Lieve mensen,

Ik wil om te beginnen iets zeggen over woninginbraken. Een zeer ingrijpende gebeurtenis. Persoonlijke spullen zijn vaak onvervangbaar. Vandaar dat de politie zwaar inzet bij een woninginbraak. Zo organiseren we altijd een buurtonderzoek en de technische recherche komt ter plaatse om te zoeken naar (vinger) sporen en mogelijk DNA. Ik wil u wijzen op het project “waaks”. Dit project is niet actueel in Naarden maar er zijn belangrijke voordelen en het sluit goed aan op een buurtpreventievereniging. Vooral hondenbezitters worden gevraagd oplettend te zijn in de wijk bij het uitlaten van de hond. Dat doe je snel een keer of 4 per dag. Neem eens een andere route. Loop eens die wat stillere straat in want het blijkt dat nogal wat inbraken ook op de dag plaatsvinden.

Enkele highlights uit het project waaks:

Meldt (indien mogelijk) wat u hebt gezien, waar u dit heeft gezien en waar u zich nu bevindt. Met betrekking tot de dader(s) verhoogt een gedetailleerd signalement de pakkans aanzienlijk:

  • Let op opvallende kenmerken als kleurrijke kleding of hoofddeksels;
  • Probeer een inschatting te maken van de lengte en het postuur van de verdachte. Gebruik hierbij u zelf als referentie (is de verdachte langer of kleiner dan ik);
  • Als u de verdachte weg ziet gaan, let dan op de looprichting, of kenmerken van een eventueel voertuig. Eventueel kunt u pen en papier bij u dragen om een kenteken op te schrijven. U kunt ook gebruik maken van een foto- of filmfunctie op uw mobiele telefoon.

LET OP: het allerbelangrijkst is uw eigen veiligheid. Bel eventueel met 112 als u om de hoek bent of pas thuis maar ga in géén geval zelf op verdachte situaties af.

Wanneer 112 en wanneer 0900-8844

Als u getuige bent van een verdachte situatie kunt u altijd 112 bellen. De politie is dan binnen 10 minuten ter plaatse of daar waar vermoed wordt dat de dader zich ophoudt. In gevallen dat u bij nader inzien op een later moment denkt toch iets verdachts gezien te hebben kunt u 0900-8844 bellen.

Situaties die bij nader inzien verdacht zijn

  • Kliko’s die tegen een schutting aan staan (worden vaak gebruik als ‘opstapje);
  • Een rij auto’s met beslagen ruiten waarbij op iedere auto een ruitje ‘schoongeveegd’ is. Dit wordt gedaan om de inhoud van auto’s te bekijken;
  • Heen en weer rijdende scooters en fietsers met overmatig geïnteresseerde bestuurders langs rijen geparkeerde auto’s;
  • Iemand die lopend een fiets vervoert die duidelijk op slot is.

http://www.politie.nl/Utrecht/Uwwijk/woerden/waaks/

WONINGINBRAKEN

Op maandag 6 februari tussen 17.30 en 19.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Juliana van Stolbergenlaan (Oranje Nassau). Keukendeur werd opengebroken en geld en sieraden werden gestolen. Het buurtonderzoek leverde niets op. Duidelijk een inbraak aan het begin van de avond.

Op dinsdag 7 februari te 07.30 uur meldde een bewoner van een woning aan de Prinses Irenehof (tuindorp keverdijk / vierhoven) dat er een laptop uit de woning was gestolen. Er waren geen sporen van braak.

Op woensdag 8 februari tussen 23.45 en 23.50 uur werd het slot van de voordeur van een woning aan de Evert de Bruijnstraat (Keverdijk) gedemonteerd. Bewoner werd wakker en heeft kennelijk de inbreker weten af te schrikken hoewel hij hem niet gezien heeft. Alleen sleutels zijn gestolen. Buurtonderzoek leverde niets op. (Tip!!!!!! denk aan goed hang- en sluitwerk. Gebruik uitsluitend inbraakwerend veiligheidsbeslag. Een dergelijke inbraak is dan niet mogelijk).

Op donderdag 9 februari rond 19.00 uur betrapt de bewoner van een woning in de Vesting een inbreker. De inbreker vlucht en weet een behoorlijke buit mee te nemen. Het signalement is summier (man, 1,75, shawl en muts). Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.

Op vrijdag 10 februari tussen 18.45 en 22.00 uur werden aan de Huizerstraatweg (Componisten) de achterdeuren van een woning opengebroken. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.

Zondag 12 februari tussen 19.45 uur en 20.00 uur werd in een woning aan de Blaricummerweg (Componisten) getracht een raam open te breken. de Bewoners waren thuis en hoorden de breekgeluiden. Kennelijk toen er een aantal vazen van de vensterbank vielen is de dader gevlucht.

Op zondag 12 februari tussen 12.30 uur en 24.00 uur werd een POGING ondernomen in te breken in een flat aan de Koningin Wilhelminalaan (Oranje Nassau). Een raam op de eerste etage werd opengebroken maar waarschijnlijk zijn de daders geschrokken van en gevlucht voor de bewoonster. Buurtonderzoek leverde niets op. Wel zijn er preventieadviezen door ons gegeven.

Tussen 10 en 13 februari werd aan de Koningin Wilhelminalaan (Oranje Nassau) via een balkon deur op de eerste etage ingebroken. Hoewel het balkon slecht te bereiken was (behoorlijke klim) heeft men toch de (waarschijnlijk) slecht afgesloten balkondeur weten te openen. Een buurtbewoonster heeft op zondag 12 februari rond 19.15 uur een zaklamp zien schijnen op haar eigen balkon maar hier zoals nu bekend verder geen melding van gemaakt. In dit geval is er wel buit gemaakt.

Op donderdag 16 februari tussen 07.45 en 20.00 uur is er getracht in te breken in het prinses Margriethof (Tuindorp Keverdijk / Vierhoven). Naar aanleiding hiervan en naar aanleiding van een tip van een oplettende buurtbewoonster werden twee personen uit Vleuten en Utrecht aangehouden. Deze zaak is in onderzoek.

Tussen zaterdag 18 februari 19.00 uur en zondag 19 februari 01.15 uur werd de voordeur van een woning aan de Meerstraat (Tuindorp keverdijk) geforceerd. Er wordt niets vermist.

AUTOINBRAKEN

Tussen woensdag 8 februari 18.00 uur en donderdag 9 februari 08.00 uur werd aan de Jan ter Gouwweg (Rembrandtpark) de airbag en ingebouwde navigatie uit een Volkswagen Passat gedemonteerd en gestolen.

Tussen woensdag 8 februari 18.00 uur en donderdag 9 februari 08.20 uur werd aan de van Ostadelaan (Rembrandtpark) de ruit van een Volkswagen Passat ingeslagen. Er werd niets gestolen. (POGING).

Tussen woensdag 8 februari 23.00 uur en donderdag 9 februari 07.30 uur werd aan de Mahlerlaan (Componisten) de ruit van een Volkswagen Golf ingeslagen. De airbag en de ingebouwde navigatie werden gestolen.

Op donderdag 9 februari tussen 12.00 en 13.00 uur werd aan de Comeniuslaan (Ministerpark) een Volvo opengebroken. Een rugzak en een attachékoffer werden gestolen met daarin veel persoonlijke bescheiden als kentekenbewijzen en een rijbewijs.

Op vrijdag 10 februari tussen 14.00 en 17.00 uur werd aan de Westwalstraat (Bastion Nieuw Molen, Vesting) een Skoda Octavia opengebroken. Een ruit werd ingeslagen en de Tomtom werd gestolen.

Tussen zondag 12 februari 23.00 uur en maandag 13 februari 09.30 uur werd ingebroken in een Landrover aan de Juliana van Stolbergenlaan (Oranje Nassau). Een Tomtom, een Apple koptelefoon en twee brillen werden gestolen.

Op dinsdag 14 februari tussen 17.50 en 18.05 uur werd ingebroken in een Toyota Yaris aan de Thorbeckelaan (Ministerpark). Een tas werd gestolen.

Tussen dinsdag 14 en woensdag 15 februari werd met een voorwerp getracht het slot van een Hyundai I10 open te breken aan het Binnenhof (Ministerpark).

Op 14 februari tussen 19.00 en 23.00 uur werd de achterruit van een KIA Ceed ingeslagen aan het Adriaan Dortsmanplein. Mogelijk is hier sprake van vernieling want er is niets gestolen.

Tip: Mag ik nogmaals een opmerking maken over spullen in een auto? tomtoms, brillen, tassen, koffers? Ach laat ik dat maar niet doen!!

BEDRIJFSINBRAKEN

Op dinsdag 7 februari tussen 23.30 uur ging een alarm af van een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg. Een computer werd gestolen.

Tussen woensdag 8 februari 17.00 uur en donderdag 9 februari 06.00 uur werd ingebroken aan de Zwarteweg (Ministerpark). Er werd veel schade aangericht en men is binnengekomen door een ruit van de voordeur in te slaan. Waarschijnlijk is er niets gestolen.

JEUGDOVERLAST

Op zaterdag 11 februari rond 21.00 uur had de jeugd een vuurkorfje op het ijs gezet aan de Amsterdamsestraatweg (industriepark) en had het kennelijk gezellig. Binnen een kwartier waren we ter plaatse en troffen alleen de vuurkorf nog aan. We hebben brandweer gespeeld en de vuurkorf uitgemaakt.

Op dinsdag 14 februari zag een melder rond 17.00 uur kinderen op het ijs aan de van der Helstlaan (Rembrandtpark). Het dooide toen al flink dus werd de politie gebeld die de jeugd van het ijs heeft gestuurd.

HUISELIJK GEWELD, BURENRUZIES EN (RELATIONELE) CONFLICTEN

Op donderdag 9 februari omstreeks 21.00 uur raakten twee ex-geliefden slaags met elkaar. De ex vriendin sloeg de ex vriend en zal, nadat er aangifte is gedaan, mogelijk vervolgd worden. E.e.a. speelde zich af in Tuindorp Keverdijk.

Op donderdag 16 februari rond 15.00 uur ontstond er ruzie tussen moeder en zoon in Tuindorp Keverdijk. De ruzie ging buiten verder en over en weer werden harde uitlatingen gedaan. Derden hebben de politie gebeld maar onze komst werd absoluut niet gewaardeerd. Er werd geen aangifte gedaan.

Op zondag 19 februari rond 14.00 uur werd op de Lambertus Hortensiuslaan een jongen op een fiets geslagen door een bestuurder van een snorfiets. Volgens de fietser haalde de snorfietser gewoon uit na een klein foutje zijnerzijds. Volgens de snorfietser spuwde de fietser in zijn gezicht waarna hij uithaalde. Krijgt waarschijnlijk een gevolg bij de rechter want de fietser deed aangifte. De snorfietser betreft een 39 jarige man uit Naarden. Het slachtoffer een 16 jarige jongen.

Op maandag 20 februari rond 14.30 uur sloeg de vlam in de pan tussen 2 buren in Tuindorp Keverdijk. Een langslepend conflict, bemiddeling door woningbouw en politie, niets heeft geholpen want men vloog elkaar in de haren. De buurvrouw werd gearresteerd. De buurman deed aangifte, maar zeer binnenkort zal dit andersom gaan gebeuren. De rechter zal zich hierover mogen buigen.

OVERIGE

Aan de Overscheenseweg en Thorbeckelaan werden nog spullen gestolen uit schuurtjes.

ARRESTATIES

We vingen er in Naarden en Bussum ook nog 9.

2 mannen ter zake bedreiging.

1 ter zake rijden onder invloed.

2 ter zake mishandeling.

1 ter zake vernieling.

2 ter zake poging inbraak in een woning.

1 ter zake openbare dronkenschap.

VOORTSCHRIJDEND INZICHT

Als ik kijk naar de aankomende periode in 2011 blijkt dat we goed op onze spullen in huis moeten letten. Er vonden in 2011, 5 woninginbraken plaats. Ik denk dat we daar überhaupt heel erg naar moeten kijken want en ik ga dit niet heel hard zeggen dus luister goed want ik ga dit fluisteren: 

 Mijn collega’s in een naastgelegen gemeente zijn de aankomende periode heel erg waaks op het gebied van woninginbraken. Dat betekent dat inbrekers mogelijk hun werkterrein gaan verleggen en richting Naarden komen. Dus blijf de komende periode heeeeeeel waaks!!!!!”

Met vriendelijke groet,

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Aanwezig: maandag t/m vrijdag

_____________________________________________________________________________________________________

Postbus Bezoek Telefoon / E-mail

Postbus 42 Amersfoortsestraatweg 12, 0900-8844 / 999522
1200 AA Hilversum 1411 HC Naarden. mark.overliese@gooi.politie.nl

Twitter: @wijkagentmark

http://www.buurtlink.nl/profiel/815004/Wijkagent+Naarden

____________________________________________________________________________________________________

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha