Uw mening?


08-09-11 Politiebericht 8 september 2011

Lieve mensen.

 

De donkere dagen komen er weer aan (of zijn ze nooit weg geweest? ik wil daar een beetje vanaf). De kans op overvallen op winkeliers neemt toe. De politie is het “donkere dagen offensief” begonnen. Ondernemers (wellicht u ook) weer even met de voeten in de klei zetten, op scherp zetten. De RAAK procedure uitleggen. Afromen van geld. Personeel instrueren en vooral opletten. Niet alleen in de winkel maar zeker ook op straat, bij uw con-collega’s. Verdachte personen, auto’s, bel de politie. Beter een keer te veel gebeld dan te weinig.

http://www.kvk.nl/ondernemen/veiligheid/inbraak-diefstallen-en-overvallen/een-overval/

Overigens wil ik ondernemers in Naarden dringend verzoeken een twitter account te nemen en mijn twitter account toe te voegen. Via Twitter ontvang je de meest actuele informatie. (@wijkagentmark).

 www.twitter.com.

 

In de onderstaande overzichten kunt u lezen dat er toch wel een behoorlijk aantal (poging) woninginbraken zijn gepleegd. Lieve mensen. Sluit alle deuren en ramen als u weg gaat of gaat slapen. Denk niet dat als u slaapt u wakker wordt van het openschroeven van het uitzetijzer van uw klapraam op de beganegrond. Geloof me, uw huis is leeg voordat u wakker bent.

Sluit uw voordeur ook ALTIJD op het nachtslot en trek niet alleen de deur dicht. Ook ’s nachts. Vaak keert een verzekeringsmaatschappij niet uit als er geen schade is, denk daaraan.

 

Tenslotte wil ik aandacht vragen voor alcohol in verkeer. Mag ik kort zijn? Drink gewoon niet als u moet rijden.

INBRAKEN WONING

Tussen 24 en 25 augustus werd een mobiele telefoon gestolen vanuit een verpleeghuis in de Componisten.

 

Op vrijdag 26 augustus tussen 03.00 en 09.30 uur werd een poging ondernomen een openstaand raam in de keuken open te breken in Tuindorp keverdijk (Vierhoven). Tip!!!! Doe alle ramen dicht ’s nachts en als u de woning verlaat.

 

Tussen 24 en 31 augustus wordt geld vermist vanuit een kamer in een verpleeghuis.

 

Op zaterdag 27 augustus tussen 14.30 en 18.30 uur wordt een poging ondernemen de achterdeur open te breken van een woning aan de Verlengde Fortlaan (Ministerpark).

 

Op vrijdag 2 september rond 05.00 uur hoort een bewoonster van de Diaconesselaan (Rembrandtpark) breekgeluiden. Ze wordt wakker en doet het licht aan. Ze ziet niemand maar ziet wel dat men gepoogd heeft de achterdeur open te breken. In de nacht van maandag 29 en dinsdag 30 augustus werd zij ook al wakker van breekgeluiden maar zag toen niets.

 

Op donderdag 1 september werden twee inbraken vanuit een woongroep aan het Oranje Nassaupark gepleegd tussen 14.00 en 21.30 uur. Vermist werden een spiegel, een jas, een laptop, etc.

 

ZAKKENROLLERIJ

Op dinsdag 23 augustus rond 17.45 uur vond er een zakkenrollerij plaats in een winkel aan de Amersfoortsestraatweg. (Componisten). Een portemonnee werd weggenomen. Deze zaak is in onderzoek.

Hoe gaat dit nu in zijn werk. U staat in de rij voor de kassa. Iemand botst tegen u op. Leidt uw aandacht af. Een ander steelt de portemonnee uit de tas.

Meestal heeft men u al een tijdje in de gaten. Heeft men gezien dat uw tas onbeheerd in de kar staat. Of dat uw tas open staat. Soms heeft men u al zien pinnen, kent men zelfs uw pincode. Wees dus altijd oplettend. Kijk om u heen wie er in uw omgeving aanwezig is. Kijk breed. Heb aandacht voor uw tas. Wordt u gerold, doe dan meteen aandacht. Bel wel meteen 0800-0313, voor het blokkeren van alle bankpassen. Sla dit nummer op in uw telefoon. Risicolocaties zijn de markt, de supermarkt, de schoenenwinkel (schoenen passen, spiegel kijken, tas op stoel), omgeving pinautomaat, etc..

 

INBRAAK IN EN DIEFSTAL VAN AUTO

Geen

 

VERNIELING

Tussen 26 en 29 augustus wordt een slagboom aan de Ijsselmeerweg vernield.

 

JEUGDOVERLAST

Donderdag 25 augustus overlast jeugd op schoolplein Vituscollege (Ministerpark). Politie (uit Weesp) treft geen jeugd aan. Helaas werd de melding door melder niet meer afgebeld toen de overlast verdwenen was (wat wel zo netjes is, komen we niet voor niets).

 

Melding op 3 september rond 22.17 uur aan de Oostwalstraat (Vesting). Politie komt ter plaatse en treft niemand weer aan. Later blijkt een partytent vernield te zijn.

 

BURENPROBLEMEN EN HUISELIJK GEWELD

In tuindorp Keverdijk hebben een vader en zoon ruzie op donderdag 25 augustus rond 23.00 uur. Er wordt door ons bemiddeld. Er is geen sprake van geweld.

 

Op maandag 29 augustus rond 23.00 uur hebben een man en vrouw in een auto aan een rijksweg een hevig conflict. De man sloeg de vrouw en werd gearresteerd. De vrouw deed aangifte. Ten aanzien van een aanwezig kind werd de hulpverlening ingeschakeld.

 

In Tuindorp Keverdijk hebben vader en zoon op dinsdag 23 augustus rond 19.00 uur een hevig conflict. Dit betreft een lang slepend probleem. De hulpverlening was en is opnieuw ingeschakeld en er zijn door ons stevige afspraken gemaakt. Dit zelfde conflict steekt de kop wederom op, de volgende dag rond 16.00 uur.

 

Op zondag 4 september rond 05.00 uur hebben twee buren last van elkaar in Tuindorp Keverdijk, Nesciohof. De ene buurman maakt lawaai, zou met deuren slaan en op de muren bonken. De ander, boos, zou gedreigd hebben. Het is een bekende en erg hinderlijke casus die onder de aandacht staat van de woningbouwvereniging. We plegen dossiervorming.

 

OVERIG

Tussen dinsdag 23 augustus 23.00 uur en woensdag 24 augustus 08.00 uur wordt vanaf de Regenboogstraat (vesting) een bromfiets weggenomen. De bromfiets stond goed op slot en voor de woning. Betreft een Sym Mio kleur wit voorzien van kenteken FT-772-F.

 

Op zaterdag 3 september wordt een diefstal vanuit een bedrijf gepleegd aan de Energiestraat. De zaak is in onderzoek.

 

ARRESTATIES NAARDEN EN BUSSUM

Donderdag 25 augustus een man terzake mishandeling.

Maandag 29 augustus rijden zonder rijbewijs. Aangezien dit de zoveelste keer was gaf de officier van justitie toestemming voor het vernietigen van de auto.

Zondag 28 augustus een man terzake rijden onder invloed van alcohol.

Zondag 28 augustus 2 mannen terzake vernieling van makelaarsborden.

Donderdag 25 augustus een vrouw terzake rijden onder invloed van alcohol.

Donderdag 25 augustus een man terzake bedreiging.

Dinsdag 23 augustus een man terzake mishandeling.

Zaterdag 27 augustus een man terzake rijden onder invloed.

Woensdag 31 augustus een man terzake rijden onder invloed en inrijden op een politieagent.

Dinsdag 30 augustus een man terzake skimmen van bankpassen.

Zaterdag 3 september een man terzake rijden onder invloed.

Zaterdag 3 september 3 mannen terzake bedreiging.

 

EVENEMENTEN

10 en 11 september open monumentendag.

 

Op zaterdag 17 september vind le petit grand prix de Naardervesting plaats. U kunt die dag een beperkt toegankelijke Vesting treffen en een grote toestroom van publiek. Verkeersmaatregelen zijn aangegeven. We maken gebruik van verkeersregelaars en bedenk dat aanwijzingen die zij geven bindend zijn en wettelijk beschermd.

Met de vriendelijke groet

Mark Ch. Overliese,                                            

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

 

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha