Uw mening?


27-07-11 Politiebericht 27 juli 2011

  Incidenten juli 2011 

Hallo beste mensen,

 

Nu Mark op vakantie is zal ik proberen zo goed mogelijk zijn plaats in te nemen met het  U op de hoogte te houden van de laatste zaken in Naarden.

 

Zoals U wel gemerkt zult hebben zijn er een hoop mensen op vakantie. Dit betekent dus ook dat er minder sociale controle zal zijn op elkaar.

Wat ons als politie de laatste week is opgevallen is het feit dat wanneer men op vakantie gaat, men afspraken maakt met de

     buren over het verzorgen van de kat, konijnen cavia’s enz en over het buitenzetten van de vuilcontainers.

Nu zien wij vaak dat de containers niet op dezelfde plek worden teruggezet als waar ze vandaan komen. Soms staan ze midden in de tuin op de oprit of op een plek waar ze absoluut niet zouden staan als de bewoners thuis waren geweest.

Dit is voor iemand met snode plannen de ideale manier om te weten te komen dat iemand op vakantie is. Zet aub alles weer op de plek neer waar het hoort.

Probeer zoveel mogelijk uw ladders uit het zicht op te bergen.

Ik reed vanochtend door de wijk en zag bij enkele woningen een ladder tegen de woning aan staan.

Blijft U alstublieft allert op verdachte personen.

Ook de zogenaamde wateropnemer was deze week weer actief.

Laat mensen die aan de deur komen zich alstublieft legitimeren en als U het niet vertrouwd laat diegene dan niet binnen.

Als U alleen thuis bent en er wordt aangebeld laat dan niet de achterdeur openstaan als U open gaat doen. de ideale manier om binnen te komen is dan doro U aan de praat te houden en iemand via de achterdeur naar binnen te sturen.

 

 

Dan heb ik als hoogte punten in Naarden de volgende zaken

 

Een paar diefstallen uit auto,

 

Op de Burgemeester J. Visserlaan is er 2 keer ingebroken in een auto. Men heeft getracht navigatiesysteem uit te bouwen maar dit is niet gelukt.

Op de Kolonel verveerstraat is een auto opengebroken en daarna een autoradio alsmede navigatieapparatuur ontvreemd

Op de Pr. Frederik Hendriklaan is een auto opengebroken waarna een computer ter waarde van 3500 euro is weggenomen.

 

Dan de Inbraken in woningen:

 

Op de A. Crijnsestraat is er ingebroken. Men is binnengekomen via een boven raam van de garage. Men heeft de gehele woning overhoop gehaald en veel zaken leegegooi door de woning zoals bloempotten, vazen enz. Ongeveer 3800 euro is er weggenomen

 

Op de Alexanderlaan is er ook ingebroken. Wat daar weg is weten we nog nietd aar de bewoners op vakantie zijn.

 

Dan nog een brutale inbraak op de Schout te Naarden. Daar kwam men binnen door gewoon een steen door het raam te gooien. Men heeft daar een geldbedrag weggenomen alsmede juwelen..

 

Dan als afsluiter nog een bedrijfsinbraak op de Rijksweg te Naarden. Hier heeft men gewoon de kas met inhoud meegenomen.

 

Op de Juliana werden er 2 grote bloempotten weggenomen. 

 

Zo zien we dus maar weer dat als wij op vakantie zijn de inbrekers gaan werken en als  wij thuis zijn zij op vakantie gaan van onze centen.

 

Mocht het zo zijn dat ook U binnenkort op vakantie gaat houdt er dan rekening mee dat een goede inbreker de plaatsjes weet te vinden als een sokkenlade, een kruipluik

of in een bloemenvaas met hierin bloemen.

 

Als U echt dure goederen thuis heeft geef deze dan in bewaring bij de bank of eventueel goede vrienden dit kan een hoop narigheid voorkomen.

 

Ik ben als wijkagent de komende tijd zoveel mogelijk op de fiets in de wijk en zal mijn collega’s de opdracht geven om ook wat vaker door onze wijken te gaan surveilleren.

 

Ik hoop dat U weer een beetje op de hoogte bent van de zaken die er in Naarden zich hebben afgespeeld de afgelopen week.

 

Ook ik wens U een prettige vakantie toe.

 

Met vriendelijke groet

 

 

Peter Meijer

Wijkagent Naarden

REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha