Uw mening?


25-01-11 Politiebericht 25 januari 2011
Hallo lieve mensen, Het twee wekelijks overicht van incidenten. Weer volledig van mijn hand. Een enerverende 2 weken moet ik zeggen, waarbij opvalt dat er nogal wat autoinbrakenen pogingen daartoe zijn gepleegd, helaas. Er werden meerdere auto-inbrekers aangehouden (gearresteerd). Dat is mooi. Ikzelf heb er nog met een, een groot exemplaar, liggen vechten. Ik won, gelukkig en kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de verdachte moest door een vormfout (grrrrrr) worden vrijgelaten. Een week daarna liep hij weer tegen de lamp en zit inmiddels nog steeds vast en achter de “dikke deur”.  De zaken zijn nog in onderzoek. Ook de 2 weken van een bijtincident door een hond. U heeft hier vast iets over in de krant gelezen. 9 kinderen van een scouting werden gebeten. Ikzelf heb deze zaak gedraaid en de stukken liggen bij de officier van justitie. Ook nu weer ben ik bezig met een omvangrijke zaak, maar vergeet u niet hoor. Dan viel het mij op dat er buiten de incidenten hieronder nogal wat kentekenplaten werden weggenomen. Met gestolen kentekenplaten kan men van alles doen. Tanken zonder betalen, inbraken, etc… In dit licht is het leuk te vertellen dat we afgelopen weekend 2 mensen konden aanhouden die hun auto hadden voorzien van gestolen platen. Zij tankten zonder te betalen. Ook deze zaak is nog in onderzoek. Inbraak auto, Jan Steenlaan, Rembrandtpark. Tussen woensdag 12 januari 21.00 uur – donderdag 13 januari 09.00 uur. Wegnemen 2 mobiele telefoons. Geen schade aan de auto. Vandalisme, Vermeerlaan, Rembrandtpark. Zondag 16 januari rond 03.00 uur. Tuinmeubilair en andere zaken op de rijbaan gezet door onze lieve jeugd. Politie is ter plaatse geweest maar heeft niemand kunnen traceren, ondanks surveillance in onherkenbaar (burger) politievoertuig. Overlast jeugd, Juliana van Stolbergenlaan, Oranje Nassaupark. Zondag 16 januari rond 01.00 uur. De melding van een allerte buurtbewoonster dat er geluidsoverlast geconstateerd wordt. De buurtbewoonster meldt dit aan de politie. Tot zover helemaal goed. De politie laat op zich wachten en de melder belt een aantal keren wederom naar de politie. Overigens zijn er geen andere melders. Waar kunnen we iets van leren?
  1. De meldingen werden gedaan via 112, ons noodnummer. Dat is niet de bedoeling!! 112 is voor spoedeisende en levensbedreigende zaken, niet voor geluidsoverlast.
  2. Dat de politie langer op zich laat wachten heeft te maken met de prioriteitenstelling. Een brand gaat voor een geluidsoverlast. Het was druk die nacht, dus vandaar.
  3. De geluidsoverlast kwam niet uit de wijk (althans zo constateerden mijn collega’s) maar uit het centrum en werden door de sterke wind de wijk in geblazen.
  4. Als u ten onrechte 112 belt zult u hier door de politie op worden gewezen. Dit alles om de lijn vrij te houden voor noodmeldingen.
Inbraak in auto, Kolonel Michaelstraat, Tuindorp Keverdijk. Tussen Maandag 17 januari 23.00 uur en 18 januari 09.00 uur. Koffers met tekenmateriaal gestolen en achterruit ingeslagen. VERDACHTE IS AANGEHOUDEN!! Inbraak auto, Jan Houtmanstraat, Churchillstraat, tuindorp Keverdijk. Dinsdag 11 januari rond 02.00 uur. Meerdere auto’s worden opengebroken en vanuit 1 een navigatiesysteem meegenomen. Bij een andere worden 2 accuboren gestolen die helaas zichtbaar op de achterbank lagen. Eigenaar van 2 van de auto’s zag het gebeuren en loopt de dader achterna. Betreft een lange man, zwart petje. Hij wisselt tijdens het weglopen van kleding, eerst een oranje, later een gele en grijze jas en/of trui. Helaas raakt malder hem kwijt en is hij niet meer getraceerd. Poging inbraak woning, Jan Toebacklaan, Rembrandtpark. Op vrijdag 14 januari  tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Men probeert meerdere deuren en ramen van de woning open te breken hetgeen niet lukt door zeer deugdelijk hang- en sluitwerk. Inbraak auto, Grenspad (omgeving Huizen) Op maandag 17 januari rond 05.00 uur. Navigatiesysteem wordt uitgebouwd en weggenomen. 2 daders rennen weg en worden niet getraceerd. Poging inbraak auto, Heemskerklaan, Ministerpark. Tussen donderdag 13 januari 16.00 uur en vrijdag 14 januari 09.00 uur. Slot beschadigd. Overlast jeugd, Keizer Ottoweg, Ministerpark. Zaterdag 22 januari rond 21.45 uur. Zou de jeugd lawaai maken en vernielingen plegen. Geen jeugd en vernielingen aangetroffen. Met vriendelijke groet, Mark Ch. Overliese, Wijkteam Naarden en Bussum, Wijkagent van Naarden. Aanwezig: maandag t/m vrijdag _____________________________________________________________________________________________________ Postbus                                                         Bezoek                                                      Telefoon / E-mail Postbus 42                                                      Amersfoortsestraatweg 12,                       0900-8844 / 9751 1200 AA  Hilversum                                  1411 HC  Naarden.                                          mark.overliese@gooi.politie.nl ____________________________________________________________________________________________________
REACTIES
Geen reacties
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha