Uw mening?


24-11-10 Verlichting in parkje achter Juliana van Stolberglaan

Buurtpreventiecomite BPV Paal & Perk en Buurtplatform Parkwijk Naarden vinden de verlichting in het parkje achter de Juliana van Stolberglaan ontoereikend [er is nl geen openbare verlichting in het park, wel aan de rand].

Deze situatie is onwenselijk uit oogpunt van veiligheid: het park heeft naast een fietspad ook rustbankjes.

Wij zijn van mening dat de veiligheid prevaleert boven het risico dat er meer 'gehangd' gaat worden door een betere verlichting. Uiteraard zal de situering van deze verlichting daarin een rol spelen.

Wanneer "iedereen" verlichting wilt in het parkje dan gaan wij met de Gemeente aan tafel om de zaak verder te bespreken.  

Dus geef uw mening hier op het blog.

Deze "Post" is nu gesloten.
Het Buurtplatform Parkwijk Naarden geeft uiterlijk 15 januari 2011 een antwoord op uw commentaren.

REACTIES
Deze "Post" is nu gesloten. Het Buurtplatform Parkwijk Naarden geeft uiterlijk 15 januari 2011 antwoord op uw commentaren. Met groet, het Bestuur van BPF Parkwijk Naarden. 02 01 2011
Door joostvanhooff op 02-01-2011
Het bord doodlopende weg wordt terug geplaatst (kruising Graaf Janlaan - Juliana van Stolberglaan). In verband met levertijd van het verkeersbord kan dit maximaal 2 maanden duren. Komen dit soort gebreken vaker voor dan kunt u altijd bellen met de meldingenlijn van de gemeente 035-695 78 66, het probleem wordt dan zo snel mogelijk verholpen.
Door gemeente Naarden - Suzan Vijfhuizen op 30-12-2010
In reactie op de opmerking van de Heer/Mevrouw (?) Kalff is het wellicht verstanding dat de reageerders even hun woonlokatie melden. De mening van een 'bewoner aan het park' weegt m.i. zwaarder dan die van een 'buurtbewoner'. Zelf woon ik aan de JvS 98, dus aan het parkje.
Door Jos Spijkstra op 26-12-2010
28 reacties, waarvan 5 wonenden aan het parkje ,12 komen van verder weg en. 9 buurt bewoners .Begrijpt u nog de wens van een verlicht park.
Door A.J.D. Kalff op 24-12-2010
Ik ben voor verlichting. En aan die brommers mag ook wel at worden gedaan net als aan die hondepoep overal op het grasveld...
Door N. de Graaff op 23-12-2010
Het aanbrengen van verlichting in het park lijkt mij een nutteloze en kostbare actie. Ook met verlichting zal er waarschijnlijk niemand 's avonds in het park gaan wandelen. Het zal nog eerder (hang) jongeren aantrekken en daarmee het drugsgebruik stimuleren. Ik begrijp niet waarom er niet gewoon een voetgangersbord aan beide ingangen van het park geplaatst wordt i.p.v. het bord fietspad. Voorheen stond n.l. aan beide ingangen een voetgangersbord. Toen hadden wij geen overlast van brommers en scooters, hoogstens een fietser. De ellende is begonnen met het weghalen van de voetgangersborden en het plaatsen van de borden fietspad. Het geplaatste hekje houdt niemand tegen. Ik woon aan het doodlopende stuk van de Graaf Janlaan en kan de situatie goed beoordelen. Overigens is het bord "doodlopende weg" aan het begin van het dode stuk van de Graaf Janlaan verdwenen met als gevolg dat er alweer meerdere auto's onverrichterzake dit stuk zijn ingereden.
Door John Konigs op 16-12-2010
Ik vind de verlichting ook een goed idee, want figuren die in het park komen voor "verkeerde"dingen die willen de donkerte en niet het licht. Overigens is het uit veiligheidsoogpunt echt belachelijk dat het park opeens ook fietspad is; dit trekt nu ook brommers aan en snorfietsen. Dit alles maakt het toch ook weer onveiliger voor kleine kinderen en voor de honden.Wij betalen veel hondenbelasting, maar zijn zo langzamerhand nergens meer welkom om de hond even te laten rennen; en eerlijk gezegd laat ik mijn kind liever in een hondendrol trappen, waar ik dan even van baal, dan in al het glas en verkeerde troep die er nu gemaakt worden door de hangfiguren.
Door E.M. Bon op 15-12-2010
Graag een goede verlichting in het parkje. Het geeft een veiliger gevoel als je 's avonds de hond uitlaat. En het park moet ook afgesloten worden voor brommers.
Door Marijke Sniekers-Hartman op 14-12-2010
Geen verlichting, het wordt daardoor gemakkelijker 's avonds en 's nachts rotzooi te trappen.
Door Marijke ten Bosch op 14-12-2010
Ben voor verlichting in het parkje. Het zou een veiliger gevoel kunnen geven aan diegenen die de hond willen uitlaten of een ommetje willen maken. Een gedeeltelijke afsluiting zou helpen dat er geen brommers in komen. En hopen dat de jeugd zich ooit zal weten te gedragen!
Door P.P.L.M. Pouw op 14-12-2010
Hoe meer verlichting hoe meer rotzooi. Plaats liever toegangshekken en sluit ze 's-nachts af. Doen ze in het Vondelpark in Amsterdam ook! In de zomermaanden is het nu al vaak de hele nacht feest en jakkeren ze met brommers en scooters door het park. Niet ook nog eens "partyverlichting" a.u.b.
Door DLA Macpherson op 13-12-2010
Heel graag verlichting! Wellicht ten overvloede: brommers weren is nog een grotere prioriteit, er wordt vaak onverantwoord hard gereden. Ik vind t voor mijn kinderen op de fiets af en toe onveilig. En het veld ligt inderdaad te vol met poep om te voetballen, een extra hekje zou fijn zijn.
Door Annet Bosch op 12-12-2010
Volgens mij verlichting noodzakelijk
Door C. Nietfeld-Ravensteijn op 12-12-2010
Ik ben het helemaal eens met de heer of mevrouw Benning. Jongeren willen ook graag een plek, en uit ervaring weet ik dat de jeugd die er zit inderdaad vriendelijk en aanspreekbaar is. Ook de geluidsoverlast van uitgaande jeugd is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Vervelend, de meeste jeugd zal er overheen groeien. Waarmee ik niet zeg dat alles getolereerd moet worden, maar laten we het ajb ook relativeren. Hangen hoort erbij, spreek jeugd zelf aan als er echt iets gebeurd wat een reeële grens overgaat en verwacht niet dat we alles door gemeente en of politie kunnen laten oplossen, dat kunnen we alleen samen. Dus verlichting ja, als park daardoor voor meer mensen ook s'avond gebruikt wordt. Er bestaat overigens ook straatverlichting met bewegingssensor, die aangaat als er gebruik wordt gemaakt van de wandelroute. Overigens, wordt er nu idd weinig gebruik gemaakt van voetbalveldje, omdat het ondanks opruimplicht en poepverbod een groot drollenparadijs is:) Hekje toevoegen aan open zijde zou echt een verbetering zijn voor kinderen die nu weinig vrije speelruimte hebben in de wijk. Zoveel mensen zoveel wensen, maar het veldje is echt aangelegd op basis van speelruimtebeleidsplan. Nu nog even de finishing touch en verlichting en veel kinderen blij. Succes met de afweging!
Door Marieke van Oostveen op 12-12-2010
Ik loop hier regelmatig in dit parkje in het donker en het is naar mijn mening niet onveilig in de zin dat ik me bedreigd voel. De jongeren die er soms 's avonds zitten zijn vriendelijk, praat eens met ze, dan zult u het merken. De jongeren die er 's nachts zitten, met name veel in de zomer is wel een ander verhaal. Die hoor je van verre herrie schoppen en met flessen gooien en 's ochtends zie ik geregeld sporen van drugsgebruik. De veiligheid zal vergroten met verlichting omdat je ziet waar je loopt. Niet omdat jongeren dan weg zullen blijven, want dat zal zeker niet zo zijn. Het plaatsen van verlichting zal een verbetering zijn maar de vraag is wat wil je er mee bereiken?
Door M.P.J. Benning op 11-12-2010
Ik ben tegen een verlichting in het achter ons huis gelegen parkje, het zal alleen maar meer opgeschoten lui aantrekken met de daarbij horende overlast.Overdag lopen er ook al weinig mensen zonder hond laat staan in de avonduren.Niet doen dus en hoelang blijft de verlichting onbeschadigd? Terug kijkend op het enige bankje in het park is deze diverse malen in het verleden gesloopt evenzo de papierbak.De gemeente haalt zich met deze eventuele voorziening extra kosten op de hals en ze hebben al een tekort.
Door A.J.D. Kalff op 11-12-2010
Verlichting van het parkje lijkt mij een goed idee, in combinatie met hekken die fietsen en scooters weren.
Door A.J.F. de Booy-van Rhijn op 11-12-2010
Ik heb alle vóór-argumenten gelezen, maar niemand beweert dat hij of zij ná het aanbrengen van de verlichting rustig een wandelingetje - al of niet met hond - door het parkje gaat maken. Je zult maar geconfronteerd worden met een tiental rotzooizoekers dat zich dankzij de verlichting intensief met jou gaat bemoeien? We moeten ons niet ineens veilig gaan wanen doordat er verlichting wordt geplaatst. Ik heb juist het idee dat er door de verlichting een groter uitnodigend en aantrekkingskrachtiger effect optreedt. Voor ons huis wordt onder de lantaarnpaal juist gehandeld en narigheid uitgehaald. We zijn al heel wat brievenbussen kwijtgeraakt.
Door jos spijkstra op 10-12-2010
Ik ben voor verlichting in het parkje. Ik zou het ook willen afsluiten voor fietsers en brommers. Alleen voetgangers.
Door Joost van Hooff op 10-12-2010
Voor verlichting. Veiliger!
Door Albert Steiner op 10-12-2010
Graag verlichting in het parkje, het is er nu wat unheimisch. Bij heldere verlichting is het volgens mij niet zo uitnodigend meer voor mensen die er eigenlijk niets te zoeken hebben.
Door Evert en Mariet Piebes op 10-12-2010
Verlichting zo snel mogelijk zou ik zeggen dan zullen er meer mensen lopen/ fietsen en dus een betere sociale controle. En wat mij betreft mogen de hekken weg bij het voetbalveld, wordt zo weinig gebruik van gemaakt.
Door Janneke Toet op 10-12-2010
Prima, breng eindelijk verlichting naar het parkje. Er zal net zo veel gehangd worden door jongeren, maar misschien zullen zij mét verlichting niet meer vuurtjes stoken, want dat doen zij veel! Mag ik ook eens vragen om wat vaker de boel bij het bankje schoon te maken? Vanmorgen weer gebroken glas, erg vervelend voor kindjes en honden. Bedankt.
Door Anne op 10-12-2010
VOOR verlichting. Waar ik ook voor ben is het gehele voetbalveld voorzien van een hek met een deurtje en niet 3/4 ervan. Nu poepen de honden alsnog op het voetbalveld.
Door Dirkjan Bolhusi op 10-12-2010
Lijkt mij een heel goed plan. Het is er in de schemering en zeker in het donker spooky. Licht werkt afschrikwekkend voor inbrekers en mogelijk ook voor vandalen. Ik stem dus voor.
Door Tineke de Vlaming op 10-12-2010
Lijkt mij een goed plan. Het is nu erg donker, misschien is het een goed compromis, de plekken van de bankjes en daarom heen niet te veel te verlichten om rond hangen niet te bevorderen.
Door John Renkema op 10-12-2010
vRIJDAG 10 DECEMBER. VERLICHTING IN HET PARK ACHTER DE JUL.V.STOLBERGLAAN IS WEL EEN OPTIE. DENK OOK AAN DE JEUGD IN HET WEEKEND,DIE OVERLAST KUNNEN BEZORGEN. EEN HEK ZOU OOK NOG EEN OPTIE KUNNEN ZIJN. HET BESTE ZOU ZIJN MEER CONTROLE DOOR POLITIE.
Door S.Haverkamp op 10-12-2010
Ik ben tegen op het aanbrengen van verlichting. Het parkje is - in tegenstelling tot de Juliana van Stolberglaan zelf - tot nu toe vrij rustig. Tenminste, dat is mijn ervaring. Als je verlichting gaat aanbrengen, dan zal de overlast van drugsdealers (die zich buiten de controle van de politie wanen, aangezien die niet in het parkje komt), alleen maar toenemen. Misschien zIjn ze zelfs dankbaar voor een beetje verlichting. Zet hoge hekken met traliedeuren aan het begin en het einde, dat zal de overlastbezorgers in ieder geval doen aarzelen het parkje te betreden, aangezien er dan geen direct vrije vluchtroute meer is. (De deuren sluiten met behulp van een 'dranger' vanzelf achter de betreder van het parkje).
Door Jos Spijkstra op 10-12-2010
Graag z.s.m. verlichting aanbrengen. Wij lopen nu een dtraatje om en dat is toch jammer.
Door C.H. Van Rossem op 10-12-2010
Wij mogen graag nog even een avondwandelingetje maken, maar het parkje is ons eigenlijk te donker...onveilig...jammer want het is een mooi stukje natuur. Dus hup met die verlichting. En waar hebben we het helemaal over een stuk of 10 lampen!!!
Door Wolters op 09-12-2010
Betere verlichting door het HELE park weerhoudt eventuele onverlaten ook van het binnendringen van de achtertuinen aan de J.v.S.-laan!! Hoe eerder hoe beter!!!
Door Van Ieperen op 04-12-2010
Wordt hoog tijd. Is vaak een rommeltje met afval bij het bankje. Zal wel extra spannend zijn in het donker maar een lichtpunt moet er komen. Ik stem dus VOOR verlichting.
Door Jocelin Huibers op 26-11-2010
REAGEER
Naam:
E-mail:
Titel:
Reactie:
Code: captcha